Vijesti 10.10.2015.

(FOTO) Sačekuša: U Gradišci ubijen poznati kriminalac

ČITANJE: 4 minute
ubistvo-gradiska-milan-vujicic
Milan Vujičić zvani Vujke (38) iz Gradiške ubijen je danas u klasičnoj sačekuši ispred kafane “Kasper” u naselju Senjak. Motiv ubistva nije poznat, kao ni okolnosti koje su mu prethodile. Ubrzo nakon ubistva policija je blokirala to naselje, i sve izlaze iz grada u potrazi za ubicom, međutim, on još uvijek nije otkriven.

Kako su ispričali očevici, ubistvo se desilo oko četiri časa ujutro i to samo par minuta nakon što je Vujičić napustio kafanu u koju je često navraćao. Pretpostavlja se da je ubica bio dobro upoznat sa njegovim kretanjem, te da ga je sačekao na parkingu u blizini vozila gdje ga je likvidirao. U momentu pucnjave u kafani se nalazio manji broj gostiju, koji zbog muzike vjerovatno u prvi mah nisu ni čuli šta se dešava ispred objekta.

– Vujke je oko četiri časa ujutro krenuo iz “Kaspera” kući, i na izlazu iz kafane je sreo jednog poznanika sa kojim se pozdravio i kratko popričao. Nakon toga je otišao prema svom automobilu “smart”, parkiranom ispred “Kaspera”, dok je taj poznanik krenuo prema ulazu u kafanu. Samo par sekundi kasnije začula se pucnjava – ispričali su očevici.

ubistvo-gradiska (1)

Dodali su da je ubica ispalio najmanje četiri hica iz vatrenog oružja prema Vujičiću, koji je pogođen u grudi. Ubica je nakon pucnjave uspio da pobjegne, dok je teško ranjenom Vujičiću u pomoć prvi priskočio poznanik, kojeg je sreo dok je napuštao “Kasper”. Međutim, za Vujićića je bilo prekasno, preminuo je ubrzo nakon ranjavanja.

U policiji i Okružnom tužilaštvu u Banjaluci nisu željeli da iznose nikakve detalje o ovom događaju, osim kratke potvrde da je tijelo ubijenog Vujičića prebačeno u Zavod za sudsku medicinu RS gdje će se obaviti obdukcija.

– Dežurni tužilac je zajedno sa policijom obavio uviđaj na mjestu ubistva i istraga je u toku. U ovom momentu ne možemo otkrivati nikakve detalje iz istrage- kazala je Đaković- Vidovićeva.

Naloženo je i preduzimanje svih potrebnih istražnih radnji i mjera na prikupljanju dokaza i rasvjetljavanja krivičnog djela ubistva.

Ubijeni Vujičić je u Gradišci uživao ugled “opasnog” momka i dovodio se u vezu sa brojnim krivičnim djelima. Ranije je držao diskoteku “Tutankamon”, a kasnije i noćni klub “Blek end Vajt”, koji više ne rade.

Zadnji put je hapšen u aprilu 2013. godine u policijskoj akciji “Sova”, zajedno sa još četiri osobe, pod sumnjom da se bavio zelenaštvom  i iznudama.

milan-vujicic-vujke-privodjenje-2013

Uhapšenima u toj akciji na teret se stavljalo da su od oktobra 2010. do aprila 2013. godine većem broju građana Banjaluke, Prijedora i Gradiške posuđivali novac i za to uzimali zelenaške kamate od 10 do 20 odsto na mjesečnom nivou. Zbog teške materijalne situacije oštećeni nikako nisu mogli da isplate čitav dug i on se vremenom samo gomilao. Kada bi neko kasnio u plaćanju rate osumnjičeni su prijetili dužnicima i njihovim porodicama, a sumnja se i da su pojedincima na silu iznuđivali novac.

Podsjećamo, Vujičićevo ime je u žižu javnosti posljednji put dospjelo u martu prošle godine kada su ga u sred dana ispred kafane “Kamel” u Gradišci brutalno pretukli sugrađani Nikola Gljivica (34) i Milivoje Lovrenović (45). Nezvanično se pominjalo da je do obračuna došlo jer je Vujičić prethodno pokušao automobilom da uđe u noćni klub “Amnezija”, koji je Gljivica, inače, obezbjeđivao. Međutim, motiv napada nikada nije zvanično saopšten.

Podsjećamo, devet mjeseci kasnije, u januaru ove godine Gljivicu su ispred kafe bara “Hemingvej” u naselju Senjak u Gradišci brutalno premlatila dva maskirana muškarca, koji su ga prvo pokosili automobilom, a kada je pao na zemlju izašli su iz vozila i izudarali ga pajserom i bejzbol palicom.

Gljivici su u napadu slomljene obe noge, a napadači do danas nisu otkriveni. Iako se za ovaj napad sumnjičio upravo Vujičić, on nikada nije uhapšen zbog toga, jer je imao čvrst alibi, pošto je u to vrijeme bio van BiH.

(Press)