Biznis 06.01.2016.

(FOTO) Samsungov super frižider budućnosti

ČITANJE: 1 minuta
Sasmung hub
Samsungov porodični HUb frižider od 5.000$, ima ugrađen ekran osjetljiv na dodir koji vam omogućava da gledate TV, te ima tri kamere za snimanje fotografija namirnica u frižideru.

Zaboravili ste izradu popisa za trgovinu? Nema problema! Sada sve što treba da učinite jeste da pogledate fotografije na vašem telefonu koje vam je vaš frižider poslao.

Da tako je. Vaš novi Samsungov frižider vam je upravo poslao sliku sadržaja njegovih polica i potvrđuje da vam zaista treba mlijeko.

Naravno već nam je jasno da ovo nije baš običan frižider. Preko njegovog 21,5 inčnog ekrana možete da gledate TV, te da pristupite velikom broju aplikacija kao što su: slušanje muzike, sinhronizacija sa vašim kalendarom i planerom ili recimo povezivanje sa Amazonovim Alexa digitalnim glasom, da vam podesi kuhinjski tajmer. Takođe preko Master-Card-ove aplikacije možete onlajn da naručujete namirnice.

Da li je ipak sve ovo previše? Naravno, već je izrugan na internetu. Da. Košta koliko i dobar polavan automobil! Ali Samsung je možda po prvi put uspio da napravi pametni frižider koji je dovoljno pametan da bude upotrebljiv.

Samsung frižider

(Cnet)