Magazin 28.01.2019.

(FOTO) Stanari Beogradske 11 u holu zgrade napravili galeriju

ČITANJE: 1 minuta

Umjetnost nema limita, ni granica i nije ograničena samo na prostore zvanične promocije kulture, a to su dokazali i stanari Beogradske 11 u Boriku. 

Prizemlje njihove zgrade krase umjetničke slike banjalučkog slikara Rade Babića, a postavke se mijenjaju, tako da ulaz u ovu zgradu tokom godine potpuno mijenja svoje vizure.

Babić, koji takođe živi na ovoj adresi, priča kako je sve počelo:

“Predsjednik Kućnog savjeta me zamolio da pripomognem u idejnom rješenju oko boja, kada je farban lift i krečeno prizemlje i ja sam se rado odazvao. Tokom te restauracije, predložio mi je da stanari kupe ramove, a da ja naslikam motive i da zidove ukrasimo radovima. I uistinu, ubrzo su stigli ramovi, ja sam naslikao prvu postavku- stare gradove BiH. Ubrzo je stigla i druga postavka, koju sam naslikao- lokvanji”.

Trenutno zidove ulaza u ovu zgradu krase slike brvnara, a Babić kaže da je to tek početak:

“Idemo dalje, uljepšavamo sami svoju stvarnost i zaista mi je drago da se ljudi prijatnije osjećaju kad ulaze u zgrdu, kako stanari, tako i gosti”.

Šta na kraju reći, nego pohvaliti ovako nešto i zaključiti da mnogo toga možemo sami, ne čekajući da neko drugi nešto za nas uradi.

(Banjaluka.com)