Magazin 11.01.2016.

(FOTO) Suludo: Ko je seksi glumica kojoj vjeruje najveći narko-bos na svijetu i kojoj se divi Šon Pen?

ČITANJE: 2 minute
KEJT DE KASTILLO
Kejt Del Kastiljo ima 2,9 miliona pratilaca na Tviteru, a narko-bos El Čapo je želio da njena produkcijska kuća snimi film o njegovom životu. Kejt je bila jedina osoba koja je prisustvovala razgovoru Šona Pena i Hoakina El Čapa Gusmana.

U čudnoj, gotovo naučno-fantastičnoj priči koja ovih dana intrigira svjetsku javnost, magazin Rolling Stone je objavio intervju sa “kraljem droge” Hoakinom El Čapom Guzmanom. Sa njim je razgovarao glumac Šon Pen. Intervju je urađen tajno, jesenas, samo nekoliko mjeseci prije nego što će El Čapo biti uhapšen u Meksiku. To je prvi razgovor za medije koji je El Čapo imao decenijama unazad.

Ono što je zapravo možda najveća priča je učešće meksičke glumice Kejt del Kastiljo u čitavoj stvari.

U subotu poslijepodne su se pojavili navodi da je El Čapo bio u pregovorima sa filmskim producentima oko snimanja biografskog filma i da su baš ti dogovori doprinjeli otkrivanju njegove lokacije i hapšenju. Ispostavilo se da su producenti zapravo bili iz kompanije Kejt del Kastiljo.

U svom tekstu u magazinu Rolling Stone, Šon Pen otkriva da su glumicu prvi put kontaktirali Guzmanovi advokati i to još 2012., pošto je napisala kontroverzno pismo kralju droge na Tviteru. El Čapo je želio da joj pošalje buket cvijeća u znak zahvalnosti.

U tom pismu ona je napisala: “Danas više vjerujem Čapo Guzmanu nego vladi koja krije bolne istine od mene, ko krije lijek za rak, sidu,…Gospodine Čapo, zar ne bi bilo kul da ste trgovinu ljudima počeli da radite iz ljubavi? S lijekovima protiv bolesti, sa hranom za djecu beskućnike, s alkoholom za staračke domove gdje ne puštaju stare da provode ostatak svog života kako god je*eno žele. Zamislite trgovinu ljudi s korumpiranim političarima umjesto sa ženama i djecom koji završavaju kao robovi. Zašto ne spalite sve one javne kuće gdje se žene osjećaju jeftinije od pakle cigareta…”

Dvije godine posle ovog pisma, Guzman je preko advokata ponovo kontaktirao glumicu, i to zato što je htio da se snimi film o njegovom životu, a samo je njoj vjerovao. Kejt je inače glumila ženskog narko bosa u popularnoj telenoveli iz 2011. godine “La Reina del Sur”.

Toliko je nivoa ove sulude priče!

Kako kaže Šon Pen “uhapšeni kralj droge i glumica su počeli da komuniciraju preko rukom pisanih poruka. Kejt je ta koja je ostvarila kontakt između Pena i El Čapa, a holivudski as tvrdi da je ona bila njegova karta za sticanje El Čapovog povjerenja.

Kratki video klip koji je objavljen u okviru intervjua, otkriva da Kejt ima autorska prava na snimak. U međuvremenu ona će glumiti Prvu damu Meksika u novoj Netflix seriji “Ingobernable”.

Trenutno meksička vlada ispituje i Pena i Kastiljovu zbog Guzmanovog hapšenja.

Kejt ima 43 godine, bila je u dva braka koja su ukupno trajala tri godine.

kejt
kejt 3
kejt 4
kejt 2

(B92)