Magazin 21.01.2016.

(FOTO, VIDEO) Ovako će izgledati Ferrari 2040.

ČITANJE: 1 minuta
FERARI
Ferrari je predstavio tri pobjednička koncepta sa konkursa “Top Design School Challenge 2016”, a dizajnerske studije nastale su kao odgovor na pitanje kako treba da izgleda Ferarijev automobil u budućnosti.

Mi vam predstavljamo sva tri modela, od kojih će se neki, sa izvjesnim dizajnerskim izmjenama, vrlo vjerovatno naći na putevima širom svijeta za najviše 25 godina.

1. Ferrari Manifesto

Ferrari Manifesto 3

Više dizajnerskih detalja o pobjedničkom modelu možete vidjeti i na kratkom video predstavljanju koji prije svega ističe to u kom smjeru se kreće evolucija dizajna unutrašnjosti samog Ferarija.

2. Ferrari FL

Ako nam prvonagrađeni rad omogućava da zavirimo u ne tako daleku budućnost supersportskih automobila, šta onda reći za drugoplasiranu studiju koja je najviše fokusirana na revolucionarno drugačiju kabinu vozila.

Ferrari FL 2

Koncept pod imenom Ferrari FL potpisuje Rus Roman Jegorov koji studira u Njemačkoj, a u video snimku koji slijedi možete i sami procijeniti da li je žiri možda pogriješio kada je njemačkom studentu dodijelio samo drugu nagradu.

3. Ferrari de Esfera 

Nagrada “Premio Speciale” pripala je nešto konzervativnijem radu tri studenta iz Južne Koreje, čiji koncept nosi oznaku Ferrari de Esfera i slijedi dizajnersku nit aktuelnih modela proizvođača iz Maranela.

Ferrari de Esfera 2

Koji se od tri nagrađena rada vama najviše dopada?

(Kucastil.rs)