Sport 16.08.2016.

(FOTO) Zavirite u rekonstruisanu sportsku dvoranu “Obilićevo”

ČITANJE: 1 minuta

Svečanost otvaranja rekonstruisane sportske dvorane „Obilićevo“ biće održana u srijedu 17. avgusta, sa početkom u 19 časova, najavljeno je iz JU Sportski centar „Borik“.

U dvoranu „Obilićevo“ se nije ulagalo decenijama, a mnogo toga u dvorani je propalo ili uništeno. Zbog toga su sanacioni radovi bili veoma zahtjevni, a urađena je sanacija krova, kancelarija, svlačionica, parket je u novom ruhu, izgrađene su tri rampe za osobe sa posebnim potrebama, ulazni hol (foaje), te javni toalet, koji nije korišten gotovo dvije decenije.

Podsjećamo, iduće godine, navršiće se četiri decenije od kada je tadašnji Društveni dom „Mejdan“ otvorio vrata banjalučkim sportistima. Dvorana je počela da se gradi u maju 1975. godine, a rješenje o njenom korištenju izdato je 24. novembra 1977. godine.

Tim povodom sportistima, sportskim radnicima, korisnicima ovog objekta obratiće se Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banje Luke, Dragan Danelišen, predsjednik upravnog odbora Ustanove, Manojla Zrnić, direktor JU SC „Borik“ i Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Svečanost će se održati u holu Sportske dvorane „Obilićevo“.

obilicevo-dvorana-1
obilicevo-dvorana2
rekonstrukcijaobilicevogotovo2
rekonstrukcijaobilicevogotovo3
rekonstrukcijaobilicevogotovo4
rekonstrukcijaobilicevogotovo5
rekonstrukcijaobilicevogotovo6
rekonstrukcijaobilicevogotovo7
rekonstrukcijaobilicevogotovo8
rekonstrukcijaobilicevogotovo9
rekonstrukcijaobilicevogotovo10

(ATV)