Vijesti 24.03.2016.

Fotografija krvave žene u žutoj jakni postala simbol napada na aerodrom u Briselu

ČITANJE: 1 minuta
brisel
Fotografije na kojima se vide užasi terorističkog napada u Briselu obišle su cijeli svijet. Na jednoj je prikazana krvava žena kojoj je od eksplozije uništena odjeća i prekrivena je prašinom dok sjedi na briselskom aerodromu Zaventem.

Utvrđeno je da je žena u žutoj jakni stjuardesa Jet Airwaysa Nidhi Chaphekar (45) iz Mumbaija. Trebala se priključiti svojoj ekipi na letu za New Jeryes kada je bombaš samoubica detonirao eksploziv u utorak ujutro. Fotografija je postala simbol ovog napada i objavljena je u mnogim medijima.

“Čekala je ukrcavanje na let iz Brisela u Newark u 10:15 po lokalnom vremenu. Ona je član posade. Nemamo potpunu informaciju o njenim povredama. Znamo gdje se nalazi, da je u bolnici i oporavlja se”, saopštila je kompanija Jet Airways.

Rupesh Chjaphekar, Nidhin suprug, kazao je kako cijeli dan nije imao nikakvu informaciju, osim da je njegova supruga na sigurnom.

“Kako sam mogao znati da mi ne daju lažne nade? Samo želim čuti njen glas. Sa mnom je kontaktirao samo menadžer kompanije, a nemamo nikakvih telefonskih linija za pomoć”, rekao je Rupesh.

Fotografiju je napravio novinar Georgiana Public Broadcastera Ketevan Kardava. Kazao je kako je Nihdi sjedila u holu kada se eksplozija dogodila.

“I ja sam želio otići na sigurno mjesto, ali moja obaveza je bila da napravim fotografije. Bio sam jedini na mjestu događaja”, rekao je novinar.

Jet Airways je saopštio kako sarađuju s Ministarstvom vanjskih poslova i Ambasadom Indije u Briselu kako bi dobili potrebne informacije o svojim putnicima i osoblju.

(Klix)