Magazin 13.04.2016.

(FOTO/VIDEO) Nakon što je saznala da ima rak odlučila da posjeti sedam novih svjetskih čuda

ČITANJE: 1 minuta
megan glavna
Dvanaest zemalja, 15 letova, više od 28.000 pređenih kilometara, pet noćenja, sedam svjetskih čuda i 13 dana putovanja – tako je izgledao put Amerikanke Megan Sullivan.

Ova mlada žena pala je s visine od 50 metara u Nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji, udario je automobil, a zatim joj je dijagnostifikovan rak kože – sve u jednom mjesecu.

Dvije sedmice poslije odlučila je sama posjetiti sedam svjetskih čuda za samo 13 dana. Bila su to njena nova čuda, a iskustvo joj je pružilo novi pogled na život.

Sve je počelo u Yosemite Valleyu, gdje je trenirala tri godine da se popne na rutu Nose El Capitan. Doživjela je zastrašujući pad s 50 metara. Nakon pada, počela je sebi postavljati pitanja – zašto postavlja sebe u zastrašujuće situacije? Šta pokušava dokazi sebi ili svijetu?

Ističe da su joj se najznačajniji trenuci životne škole dogodili u vrijeme tragedije i gubitka. Od gubitka dolaze radikalne promjene, a tada se otvara prostor i čežnja za nečim novim.

“Uvijek sam govorila nemam dovoljno novca ili vremena, a onda sam vidjela da taj način života ne funkcioniše. Morala sam prestati misliti da su moji ciljevi nemogući i konačno sam shvatila da imam moć da odlučim kako da živim”, izjavila je Megan.

(Klix/Banjaluka.net)