Magazin 31.05.2021.

“Frajle” objavile novi singl “Panonskom mornaru”

ČITANJE: 1 minuta

Novosadska grupa ,,Frajle” izdale su svoj novi singl. Sugrađanke Đorđa Balaševića emotivnu pjesmu su pod nazivom ,,Panonskom mornaru”, koja odiše nostalgijom i sjetom posvetile ovom velikom umjetniku kao sjećanje na njegov neizbrisivi životni i umjetnički trag.

,,Uz njegovu muziku smo rasle i pjesmom želimo da mu kažemo hvala”, kazale su.

Fanovi od danas će imati priliku da slušaju singl omiljenog benda, koji godinama svojim autorskim pjesmama i obradama oduševljava sve generacije u regionu, na radio-stanicama.

Svoje emocije prema Đoletu ,,Frajle”na ovaj način pretočile su u trajnu uspomenu i odale počast ovom izuzetnom umjetniku.

,,Mi smo rasle uz Đoletovu muziku. Prva naša sjećanja iz djetinjstva, porodična druženja, prve ljubavi, sviranje gitare vezana su upravo za njegove pjesme. On je za nas bio kuća, a ovu pjesmu napisale su baš te djevojčice koje su se smijale i plesale uz njegove ritmove. Mi smo imale velikog učitelja i želimo pjesmom da mu kažemo hvala za sve”,  ističu članice grupe.

Posebnu dimenziju ,,Panonskom mornaru” daje gostovanje Bernadet Nuari, svjetski poznate mađarske violinistkinje, koja je nastupala u više od 90 zemalja. Rođena je u muzičkoj porodici, a unuka je čuvenog kompozitora i violiniste Jozefa B. Suha, jednog od izumitelja cimbala, čije se kompozicije i danas izvode širom svijeta.

Za ,,Panonskog mornara” muziku komponovala je Nevena Buča, tekst potpisuju sestre Buča i mlada pjesnikinja Jelena Knežević, a za aranžman zaslužan je Vojislav Aralica.

(Dn.J)