Vijesti 30.11.2015.

Francuski otmičari male Maše danas pred sudom

ČITANJE: 2 minute
otmicari
U Specijalnom sudu bi trebalo da počne pripremno ročište u procesu protiv troje francuskih državljana, optuženih da su oteli dvogodišnju Mašu iz ruku majke.

Na optuženičkoj klupi naći će se Sebastijan Branšu Mišel, njegova supruga Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel.

Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je Tanjugu da su svoje troje optuženih i dalje u pritvoru.

Pripremno ročište će se održati u danas i sutra i biće zatvoreno za javnost.

Na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici, a tužilaštvo i odbrana će predložiti dokaze koji bi trebalo da budu izvedeni tokom suđenja, koje će biti zakazano po okončanju ročišta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv njih u spetmbru.

U optužnici se navodi da su okrivljeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloljetnu M. P. starosti nepune dvije godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odnio je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promijenila joj frizuru kako bi izgledom podsjećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice otmičari su se sa otetim djetetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno prije isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Djevojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

(Agencije)