Vijesti 25.08.2016.

Francuzi žele da grade dva hotela u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Francuski investitori zainteresovani su za izgradnju dva luksuzna hotela u centru Banjaluke, a u RS želi da investira i jedna od najjačih francuskih kompanija u oblasti grijanja i pročišćavanja otpadnih voda “Vejola”.

Francuska privredna delegacija prenijela je juče interesovanje njihovih investitora za ulaganje u Srpskoj predsjedniku Narodne skupštine RS Nedeljku Čubriloviću.

Delegacija iz Francuske, koja boravi u posjeti Privrednoj komori RS, istakla je da su uspostavljeni i prvi koraci u saradnji banjalučkog aerodroma sa trećim po veličini aerodromom u Francuskoj.

Čubrilović je izrazio zadovoljstvo što je došlo do prvih naznaka ekonomske saradnje između RS i Francuske i naglasio da se iskreno raduje najavljenoj saradnji.

– Parlament RS usvajanjem reformskih zakona i strategija čini sve da poboljša privredni ambijent i privuče strane investicije koje bi dovele do otvaranja novih radnih mjesta – rekao je Čubrilović i zahvalio na trudu i angažovanosti Privrednoj komori RS i Privrednoj komori regije Banjaluka.

U francuskoj delegaciji su predsjednik Demohrišćanske stranke i kandidat za predsjednika Francuske Žan Frederik Poason, savjetnik u francuskom Senatu publicista Gijo de Tielo i predstavnik francuske pokrajinske Privredne komore Kristof Mašar.

(Glas Srpske)