Svijet 04.08.2021.

FREKVENTNE LOKACIJE: Vakcinacija u Beču moguća i u tržnim centrima i autobusima

ČITANJE: 1 minuta

Od srijede, 4. augusta 2021, glavnim gradom Austrije kruže dva autobusa za vakcinaciju. Pored toga, vakcinacija protiv COVID-19 je omogućena i u mnogim trgovačkim centrima u Beču.

Autobusi, javnog prijevoznika “Wiener Linien”, tokom ljeta će se redovno zaustavljati na frekventnim lokacijama u gradu i nuditi vakcine Johnson & Johnson i Pfizer/BioNTech, prenosi Klix.

Prethodna najava za vakcinaciju u busu ili shopping centru nije potrebna. Neophodna je samo lična karta i ukoliko je dostupna takozvana e-kartica. Autobusi za vakcinaciju vozit će sve do septembra, a plan vožnje će se kontinuirano ažurirati.

Osim često posjećenih mjesta, pristupat će se i omladinskim centrima. Autobusi će voziti sedam dana u sedmici i vakcine će biti dostupne od ponedjeljka do petka između 8 i 21 sat, subotom i nedjeljom od 9 do 21 sat. U jednom vozilu se u toku sata može vakcinisati 16 osoba, dakle između 400 i 450 ljudi dnevno.

Grad Beč nastavlja sprovoditi svoj plan imunizacije protiv Covid-19. Stoga će od danas vakcinacija, pored autobusa, biti omogućena i u mnogim trgovačkim centrima, poput Lugner City, Auhof Center i Riverside.

(SB)

Oznake: Beč, vakcinacija