Magazin 31.01.2022.

Fresh Wave Festival X: Vrijeme je da proslavimo!

ČITANJE: 2 minute

Ovog ljeta spremamo najveću proslavu ikad! Jubilarno, deseto izdanje Fresh Wave Festivala pod oznakom X, donosi ljubav, sreću i radost na veličanstvenu tvrđavu Kastel u Banjaluci i okupiće rekordan broj regionalnih i svjetskih izvođača, koji će nastupiti na četiri festivalske bine od 11. do 13. avgusta 2022. godine!

Nastao kao ideja nekoliko drugara, a u inat onima koji su tvrdili da tako nešto nije moguće, Fresh Wave Festival je prošao trnovit put od autsajdera do ponosa grada i ovog dijela svijeta. Održavanje festivala pod gotovo nemogućim uslovima, kada smo bili predmet lokalnih debata ali i u istoriji nezapamćenim poplavama, kada su svi drugi odustali, Fresh Wave je, na sebi svojstven način, istrajao u vrijednostima koje su temelj jedne, od u posljednjih 30 godina, najuzbudljivijih pozitivnih priča na ovim prostorima!

Fresh Wave Festival je uprkos svim preprekama i okolnostima koje nisu bile naklonjene stvaranju prepoznatljive manifestacije širom regiona i Evrope, što sa ponosom i bez sumnje danas jeste, svoj kvaltet dokazao na međunarodnoj sceni entuzijazmom, upornošću i nevjerovatnom energijom koju crpi iz zajedništva, ljubavi prema muzici i bezgranične podrške najbolje publike na planeti!

Zahvaljujući posjetiocima, koji su u proteklim godinama postali armija obožavalaca najvećeg muzičkog festivala u BiH, prepoznat je i nagrađen priznanjima i rado posjećen od festivalske publike iz više od 30 svjetskih zemalja! Ovo je velika odgovornost i obaveza za istrajavanje na putu kreiranja jedinstvenog događaja, koji Banja Luku stavlja ne samo na regionalnu i evropsku već i svjetsku mapu destinacija, koje se jednostavno moraju posjetiti, čime je festivalski doprinos turizmu ali i ekonomiji i drugim društvenim oblastima gotovo nemjerljiv.

Promovišući ne samo festivalski program već i sadržaje, znamenitosti i specifičnosti grada, poput tvrđave Kastel, Banj Brda ili kanjona rijeke Vrbas u posljednjih 10 godina FWF je na svoj način popularizovao Banja Luku i sve ono što može da ponudi svjetskom auditorijumu. Tako smo pokazali da ljubav prema gradu nije samo floskula već i stvarno nastojanje da ga učinimo još privlačnijim, ljepšim i boljim!

Fresh Wave Festival je do sada ugostio i neke od najvećih svjetskih i regionalnih izvođača među kojima su: Sven Vath, Sasha, Nastia, Ilario Alicante, De Borah De Luca, Boris Brejcha, Dubfire, Hernán Cattáneo, Roger Sanchez, Mark Knight, David Morales, Pan – Pot, James Zabiela, Prok & Fitch, Cristian Varela, Jon Rundel, Uto Karem, Freemasons, Marshall Jefferson, LTJ Bukem, Filip Motovunski, Siniša Tamamović, Mladen Tomić, Marko Nastić, Nebs Jack, Space Motion, Bvana, Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano, Klinac, Who See, Marčelo, Ajs Nigrutin i Timbe i mnogi, mnogi drugi, a lista se tek upotpunjuje i ono što vam pripremamo za prvi veliki jubilej festivala biće, bez sumnje, povod za najveću proslavu na tvrđavi Kastel do sada!