Sport 04.08.2016.

FS BiH: Oštro po Sarajevu, kažnjen i Borac?!

ČITANJE: 1 minuta

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila sarajevske “vječite” rivale zbog incidenata na derbiju u prvom kolu Premijer lige BiH.

Bordo klub je najgore prošao jer je s maksimalnih 10.000 KM sankcionisan zbog prekida derbija na “Grbavici”, upotrebe pirotehnike i huliganskog ponašanja njegovih navijača.

Osim toga, klub sa “Koševa” je kažnjen i sa dodatne 2.000 KM zbog pirotehnike u utakmici sa Zrinjskim u drugom kolu šampionata.

Željo je prošao mnogo bolje sa 4.000 KM kazne zbog loše organizacije i upotrebe pirotehnike “Manijaka” na sarajevskom derbiju i još 1.000 KM zbog političkih, nacionalističkih i uvredljivih skandiranja u susretu sa Olimpikom.

Mostarski Zrinjski je sankcionisan sa “hiljadarkom” zbog baklji koje su njegovi navijači palila na meču protiv bijeljinskog Radnika.

Interesantno, čak četiri kluba koja se više ne takmiče u Premijer ligi BiH su takođe kažnjena i to zbog kašnjenja u predavanju dokumentacije za licenciranje FS BiH.

To su banjalučki Borac, Rudar Prijedor, Slavija i zvornička Drina, a u ovaj slučaj se uklopio i premijerligaš iz Zenice Čelik, koji će takođe da u kasu Saveza uplati 1.000 KM.

(mondo.ba)