Sport 22.12.2020.

FS BIH SUSPENDOVAO “BORAC”: Ne mogu nastupati u ligi i kupu dok ne plate dug od 36.000 KM

ČITANJE: 2 minute

Fudbalski klub Borac suspendovan je za nastavak takmičenja u Premijer ligi i Kupu BiH zbog neizmirenih dugovanja prema bivšem golmanu ovog kluba Mladenu Lučiću, potvrđeno je za Klix.

Tim iz Banje Luke imao je rok do 21. decembra da isplati dugovanja prema ovom bivšem golmanu, a kako to nisu uradili, automatski su suspendovani i ta će odluka biti na snazi sve dok ne izmire dugovanja prema Lučiću.

Borac je Lučiću dužan nešto više od 36.000 KM, no stvarni problem ovaj klub će imati ukoliko dugovanja ne izmiri do naredne utakmice koja je na rasporedu tek krajem februara.

Prvobitno je Borac trebao uplatiti dugovanja Lučiću do 5. decembra ove godine, zbog čega je meč protiv FK Sarajevo bio pod znakom pitanja, no Disciplinska komisija tada im je pomjerila rok do 21. ovog mjeseca, što klub iz Banje Luke opet nije ispoštovao.

Ipak, očekuje se da će Borac najdalje u narednoj godini isplatiti dugovanja prema ovom bivšem igraču, što će uz dokaze koje moraju poslati na adresu Nogometnog saveza BiH biti dovoljno da se suspenzija ukine, odnosno da nastave s takmičenjem u Premijer ligi i Kupu BiH.

Lukendić: Utvrditi tačan iznos duga

Fudbalski klub Borac se našao pod suspenzijom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nakon što nije isplatio dug prema bivšem golmanu Mladenu Lučiću u predviđenom roku do 21. decembra.

Kako je pauza u prvenstvu do 27. februara, Banjalučanima ne prijeti neodigravanje mečeva i u ovom periodu mogu da izmire dug.

U banjalučkom klubu su ranije napominjali da ne bježe od obaveza koje imaju i da će ih izmiriti kad bude utvrđen stvarni dug prema nekadašnjem čuvaru mreže. Naime, u Borcu tvrde da nije tačan iznos od 36.700 maraka koliko je navedeno u presudi.

Direktor Dejan Lukendić je ranije u izjavi za Srpskuinfo 4. decembra istakao da će klub izmiriti svoje obaveze.

– Borac ne bježi od obaveza i sve će biti regulisano. Treba samo da se utvrdi stvarni dug. Ova uprava je vratila milionska dugovanja i nismo nikome ostali dužni pa nećemo ni Lučiću – istakao je tada direktor Borca Lukendić.

(Klix, Srpskainfo)

Oznake: FK Borac, FS BiH