Sport 11.12.2020.

FSBIH PRIJETI “BORCU” SUSPENZIJOM: Klub dužan da isplati Marinu Galiću 17.900 maraka

ČITANJE: 3 minute

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici donijela je nekoliko odluka.

Između ostalog, iz Disciplinske komisije naložili su FK Borac da do 30. decembra na osnovu sporazuma iz jula ove godine isplati svom bivšem igraču Marinu Galiću 17. 900 KM. U protivnom uslijedit će suspenzija.

“FK Borac Banja Luka, zbog prekršaja iz člana 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BIH, obavezuje se isplatiti finansijska dugovanja u iznosu od 17.901,00 (sedamnaesthiljada i devetstotinajednu) KM igraču Marinu Galiću, po osnovu Sporazuma broj: 296-07/20 od 24.07.2020.godine. Ukoliko FK Borac Banja Luka ne isplati navedeni iznos imenovanom igraču i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja/natjecanja NS/FS BiH, do 30.12.2020. godine, na snagu stupa suspenzija, od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u nastavku takmičarske sezone 2020/21”, navode iz Disciplinske komisije.

Osim Borca i Radnik iz Bijeljine odlukom Disciplinske komisije dužan je do 30. decembra na osnovu sporazuma iz juna ove godine svom bivšem igraču Kenanu Deliću isplatiti 3.500 KM. Ukoliko se isplati Radnik če biti suspendovan.

“FK Radnik Bijeljina, zbog prekršaja iz člana 117. Disciplinskog pravilnika NS/FS BIH, obavezuje se isplatiti finansijska dugovanja u iznosu od 3.500,00 (trihiljade i petstotina) KM igraču Kenanu Deliću, po osnovu sporazumnog raskida profesionalnog ugovora broj: 103/20 od 25.06.2020.godine. Ukoliko FK Radnik Bijeljina ne isplati navedeni iznos imenovanom igraču i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja/natjecanja NS/FS BiH, do 30.12.2020. godine, na snagu stupa suspenzija, od odigravanja prvenstvenih i kup utakmica u nastavku takmičarske sezone 2020/21”, navedeno je u obrazloženju odluke.

Malbašić o finansijama

Banjalučkom Borcu ostao je još jedan meč do kraja sezone, onaj protiv Tuzla sitija u nedjelju.

Na konferenciji za novinare pred duel sa ekipom iz Siminog Hana govorio je i predsjednik kluba iz Platonove, Stojan Malbašić, koji se osvrnuo na finansijsko stanje.

“Fudbalski klub Borac trenutno stoji jako dobro finansijski, mogu da kažem nikad bolje u posljednjih 15-20 godina. Između 80-90 posto dugova je vraćeno, tih dugova iz tih godina. Ima manjih dugovanja koje klub može i mora da isplati. Ne radi se o velikim iznosima, već dugovanjima koja mogu da se riješe u svakom momentu”, rekao je Malbašić, a potom rekao ono što će obradovati fudbalere Borca pred zimsku pauzu.

“Ekipa je u zaostatku dvije plate i dvije premije, već u utorak biće premije, a do kraja mjeseca i 100 posto te plate će biti isplaćene.”

On je najavio i dalja ulaganja na Gradskom stadionu u Banjaluci.

“Odblokirali smo i žiro-račun i normalno funkcionišemo. Borac je uspio da riješi novac kroz sponzore i transfere i to je obezbijeđeno do kraja sezone. Riješili smo i reflektore, s tim smo imali velikih problema. Klub namjerava u ljetnom periodu da promijeni travu i igrači će imati optimalne uslove za rad. U saradnji sa Fudbalskim savezom Republike Srpske imamo namjeru da napravimo trening centar sa dva, tri terena i to je budućnost i perspektiva Borca”, istakao je Malbašić.

(sportsport.ba, mondo.ba)