Fudbaler Srđan Grahovac potpisao za Rijeku

Banjalučki fudbaler Srđan Grahovac novi je igrač Rijeke.

Dojučerašnji fudbaler Astane stigao je na pozajmicu do kraja kalendarske godine uz mogućnost otkupa, saopštio je šampion Hrvatske.

Bivši igrač Borca iz Banja Luke i Rapida iz Beča zadovoljan je dolaskom na Rujevicu.

“Pratim Rijeku već pet, šest godina i znam da se radi o organizovanom klubu i kada se pojavila priča za moj dolazak bio sam za tu opciju. Klubovi su se uspjeli dogovoriti i drago mi je da sam tu”, rekao je Srđan Grahovac i dodao:

“Prije svega želim biti zdrav, a sve ostalo će doći kvalitetnim radom, kako moje dobre igre, tako i rezultati cijele ekipe. Znam dosta o hrvatskoj ligi. Gdje god sam igrao imao sam putem televizije priliku pratiti sve, tako da sam dosta upoznat. Skoro kao da sam bio ovdje”, zaključio je Grahovac.

Defanzivni vezni igrač, koji je do sada upisao tri nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je sa Astanom osvojio titulu šampiona Kazahstana i izborio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

(Mondo)

NEMA OTPUŠTANJA Višak prosvjetara biće raspoređen u druge škole

 Dok neki direktori obrazovnih ustanova smatraju da će sve manje đaka u školama u RS dovesti do toga da neki prosvjetni radnici ostanu bez posla, nadležni iz Ministarstva prosvjete i kulture RS uvjeravaju da neće doći do toga, nego da će nastavnici koji budu višak biti preraspodijeljeni u druge škole.

NIŠTA OD PROJEKTA Srpska nema uslove za elektronsku registraciju preduzeća

 Vlada Republike Srpske nedavno je podržala projekat elektronske registracije privrednih subjekata, međutim ispostavilo se da je preduslov za to, između ostalog, i digitalizacija 13 miliona stranica sudske arhive, tako da ćemo, po svemu sudeći, na online registraciju preduzeća čekati dugo, a kako kažu stručnjaci, na digitalnu ekonomiju i digitalizovanu javnu upravu možda i decenijama.