Sport 19.12.2022.

Fudbaleri Hrvatske slavili uz Tompsona i “Bojna Čavoglave” VIDEO

ČITANJE: 1 minuta

Hrvatska fudbalska reprezentacija u ključnom meču savladala je Maroko sa 2:1  još jednom je napravila fenomenalan uspjeh. Hrvatska je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, apsolutno zasluženo, pa je bilo jasno da će im biti priređen doček u glavnom gradu te države – Zagrebu.

Nakon dočeka u tom gradu, više se priča o Dejanu Lovrenu i Marcelu Brozoviću, nego o bilo čemu drugom.

Preko 100.000 navijača dočekalo je “vatrene” na ulicama glavnog grada, nakon čega se proslava proširila u razne klubove, kafane i kafiće širom Hrvatske. Dejan Lovren i Marcelo Brozović svoj uspjeh proslavili su u Velikoj Gorici, u kafiću koji je u vlasništvu samog Brozovića.

Situacija je u jednom momentu eskalirala i na snimcima koji su direktno emitovani na Fejsbuk stranici tog kafića, mogli su se vidjeti ova dva fudbalera kako uživaju uz stihove Marka Perkovića Tompsona, a to nije bio prvi put da se pjesme ovog muzičara mogu čuti u slavljima hrvatskih fudbalera.

Stihovi tog “muzičara” više puta su korišćeni u borbenim pjesmama tokom ratova na prostoru Jugoslavije.

U jednom momentu na snimku se vide Lovren i Brozović kako salutiraju starim fašističkim pozdravom uz poklič “Za dom spremni”.

Još jednom se potvrdila činjenica da određeni hrvatski fudbaleri “skriveno” podržavaju određene ideje i pored činjenice da je Lovren u više navrata isticao prijateljstvo sa najboljim srpskim sportistom Novakom Đokovićem, kome se neskriveno divi. Pored toga Lovren je rođen u Zenici.

Hrvati su na terenu pokazali da su jedna od najboljih selekcija na svijetu, ali zato van terena imaju još mnogo da rade ne bi li dostigli taj nivo.

(N.S)