Sport 17.09.2016.

Fudbaleri Krupe očekuju sjajnu atmosferu u derbiju protiv Zrinjskog

ČITANJE: 2 minute

U derbiju devetog kola Premijer lige BiH u subotu će u Krupi na Vrbasu od 16 časova snage odmjeriti debitant u eliti Krupa i aktuelni šampion i lider prvenstva Zrinjski iz Mostara.

Ovaj meč privlači veliku pažnju ljubitelja fudbala ne samo zato što će se sastati dvije najefikasnije ekipe šampionata, već i zbog činjenice da Krupa pruža odlične partije na svom terenu, dok Zrinjski ima četiri vezane pobjede.

– Svjesni smo da je pred nama veliki izazov, ali ga se ne bojimo. U dosadašnjem dijelu prvenstva smo pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa svima, a i u prošlom domaćem susretu na pleća smo položili velikog favorita Slobodu i savladali je sa ubjedljivih 3:0. Najvažnije je da svi igrači pruže maksimum, a onda sam siguran da ni rezultat neće izostati – istakao je trener domaćih Slobodan Starčević.

On u ovom susretu neće moći računati na povrijeđene Slobodana Milanovića i Nemanju Damjanovića, kao ni na suspendovane Denisa Čomora i Irfana Jašarevića. Neizvjestan je i nastup najboljeg strijelca Elvira Koljića, dok je pravo nastupa stekao Saša Kajkut, koji je zvanično predstavljen.

Očekuje se pun stadion, ali i dolazak velikog broja navijača Mostaraca, popularnih “ultrasa”.

– Ovaj susret je prilika da naš stadion prvi put u Premijer ligi bude ispunjen do posljednjeg mjesta, ali i da uz pomoć naših pristalica ostvarimo pozitivan rezultat. Spremni smo u potpunosti da utakmicu organizujemo na najvišem nivou i siguran sam da će sve proteći u najboljem redu – istakao je direktor Krupe Miroslav Balaban.

U redovima Mostaraca žele da nastave pobjedonosni niz i da u petom uzastopnom meču osvoje sva tri boda.

– Krupa je pokazala da ima ekipu za respekt. Biće teško, međutim, moramo biti disciplinovani i koncentrisani, jer samo tako možemo osvajati bodove. Otežavajuća okolnost za nas bi mogla biti vještačka trava, ali očekujem da se igrači brzo priviknu na umjetnu podlogu – naglasio je strateg Zrinjskog Vinko Marinović, koji neće moći računati na “pocrvenjelog” Nemanju Bilbiju, te bolesne Matiju Kataneca i Jasmina Bogdanovića.

(Glas Srpske)