Sport 15.06.2016.

Fudbaleri Krupe počeli pripreme za nastup u eliti

ČITANJE: 3 minute

Prozivkom koja je obavljena na stadionu u Krupi na Vrbasu fudbaleri Krupe juče su počeli pripreme za debitantsku sezonu u Premijer ligi BiH.

Među 25 igrača koji su se okupili bila su i četvorica novajlija. Još ranije se Ajdin Redžić vratio sa pozajmice iz banjalučkog Borca, baš kao što je u klub stigao i bivši igrač Rudar Prijedora Zoran Milutinović, a nova imena su lijevi bek Irfan Jašarević, koji je stigao iz Travnika, te doskorašnji golman banjalučkog Borca Stefan Pupovac.

Prisutne je pozdravio član Upravnog odbora Dragomir Ilić i poželio im uspješan rad i dobre rezultate u bh. eliti.

– Pred vama je sezona puna iskušenja, ali sam siguran da će i u Premijer ligi BiH Krupa igrati zapaženu ulogu. Maksimalno smo se potrudili da vam tokom priprema obezbijedimo optimalne uslove za rad i očekujem da potpuno spremno uđete u prvenstvo, u kojem ne želimo da se borimo za opstanak – rekao je Ilić.

Trener Slobodan Starčević, sa kojim su u stručnom štabu još pomoćnici Damir Špica, Petar Kurćubić, Nikola Vidović, Nenad Studen i Mirando Petrić, upoznao je igrače sa planom priprema.

– Prve dvije sedmice treniraćemo na našem stadionu i već za subotu planirali smo internu utakmicu. Prvi prijateljski susret zakazali smo za 25. jun na našem stadionu protiv novog premijerligaša Metalegea iz Jajca. Već 27. jula odlazimo na Zlatibor, gdje ćemo ostati 12 dana i za to vrijeme odigrati četiri, a možda i pet kontrolnih mečeva. Imena tri rivala su već poznata, a to su Mladost iz Lučana, subotički Spartak i beogradski Rad. Povratak iz Srbije je planiran za 9. jul, a generalna proba je sedam dana kasnije. Prvenstvo bi trebalo da počne 23. jula, a ako ne bude tog datuma, moguća su pomjeranja i u našem radu – rekao je Starčević.

On vjeruje da uz nekoliko pojačanja neće biti problema da se ostvare zacrtani planovi.

– Ne možemo se boriti sa jačim klubovima u dovođenju pojačanja i zato ćemo sačekati nekoliko dana da oni podmire svoje potrebe, a onda ćemo kompletirati ekipu. Bilo bi idealno da na svaku poziciju dovedemo po još jednog igrača, a u zavisnosti od toga vidjećemo da li ćemo neke od sadašnjih igrača slati na pozajmice u prvoligaške i drugoligaške klubove – dodao je Starčević.

Igrački kadar

Na prozivku se odazvalo 25 igrača, golmani Mladen Ilić, Stefan Pupovac i Jovan Kutić, te fudbaleri Vladimir Tučić, Dušan Mijić, Nemanja Damjanović, Vladimir Ilić, Marko Mazalica, Aleksandar Vukotić, Stojan Maksimović, Dragan Vuković, Srđan Malinović, Draško Lolić, Slobodan Milanović, Dejan Gavrić, Zoran Šamara, Nikola Dujaković, Želimir Đukarić, Obren Cvijanović, Uroš Mirković, Elvir Koljić, Stefan Stojanov, Ajdin Redžić, Zoran Milutinović i Irfan Jašarević. Opravdano odsutni bili su, odranije povrijeđeni, Miljan Ljubenović i Nebojša Stjepanović. Redove Krupe ovog ljeta napustili su samo Andreja Dojčinović i Nemanja Marković.

(Glas)