Sport 22.08.2016.

Fudbaleri Slobode produbili krizu Banjalučana: Zarić pogodio tri ogromna boda

ČITANJE: 3 minute

Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada u jednoj od najinteresantnijih utakmica trećeg kola šampionata Republike Srpske priredili su veliko iznenađenje i savladali najvećeg favorita Borac sa 1:0.

Iako su većim dijelom utakmice gosti imali više od igre, Sloboda je golom Dejana Zarića u 36. minutu stigla do velikog trijumfa, prvog u sezoni. Gol je postignut poslije greške Borislava Erića koji je u želji da izbije loptu u leđa pogodio Dejana Zarića, a “odbijanac” je završio iza leđa Asmira Avdukića.

Kormilar Banjalučana Zoran Dragišić bio je nezadovoljan izdanjem svojih igrača, ali je svu krivicu za poraz preuzeo na svoja leđa.

– Bila je ovo najlošija utakmica Borca računajući i pripremni period. Jednostavno, poslije onako kardinalne greške teško je bilo šta reći. Ono što je porazno je da se greške ponavljaju iz kola u kolo. U prvom Dejan Popović je već u drugom minutu zaradio crveni karton, u drugom kolu u meču sa Kozarom bilo je grešaka, koje, srećom, nisu kažnjene i sada ovaj kiks Erića. Jednostavno, moraćemo u narednim danima izvršiti detaljne analize kako bismo meč na našem terenu sa Slogom iz Doboja dočekali što spremniji. Ostaje žal što je uz nas u Mrkonjić Gradu bilo skoro 500 navijača, kojima smo ostali i te kako dužni – istakao je Dragišić.

I u upravi Banjalučana nisu zadovoljni izdanjima u prva tri kola. Po jedna pobjeda, remi i poraz daleko su od očekivanog starta sezone, pa su u narednim danima mogući i rezovi.

– Nije nam jasno da poslije veoma kvalitetnih priprema, koje na ovom nivou nije imao nijedan prvoligaš, ekipa igra katastrofalno. Zbog toga se dio Upravnog odbora sastao juče da vidimo kakvi će biti sljedeći koraci i svi smo iskazali nezadovoljstvo radom sportskog sektora. Sportski direktor i stručni štab imali su odriješene ruke i sva pojačanja koja su tražili smo doveli. Zato nam nije jasno kako se može izgubiti od ekipe koja praktično do polovine ljetnje pauze, pa i duže nije znala uopšte da će se takmičiti u eliti. Možda već danas ili sutra sastaće se kompletan Upravni odbor i donijeti odluku šta dalje – rekao je član UO FK Borac Darko Milunović.

Problemi Borca nikako ne smiju da umanje trijumf Mrkonjićana.

– Sigurno je da se utakmica mogla i drugačije završiti jer, ruku na srce, Borac je većim dijelom susreta imao više od igre. Poslije vođstva jednostavno smo bili primorani da čuvamo rezultat, ne zato što smo to željeli već zbog toga što su fudbaleri Borca vršili konstantan pritisak na našu zadnju liniju. Za nas su ova tri boda ogroman kapital koji, iskreno, nismo očekivali. Biće nam sigurno veliki stimulans u nastavku sezone – naglasio je trener Mrkonjićana Dragan Vukša.

Zvezda ne dolazi

Iako je bilo najavljeno da će Crvena zvezda povodom 90. rođendana Borca 3. ili 7. septembra biti gost Banjalučana, od toga, bar za sada, neće biti ništa.

– Situacija u Zvezdi nije najbolja poslije loših izdanja u Evropi i sigurno je da Beograđani sada neće biti naši gosti. Možda je tako i bolje, jer se već počelo šuškati da bi to bila predizborna utakmica, mada naš cilj nije bio taj, već prvenstveno prikupljanje novčanih sredstava. Naime, računali smo da bi prihod sa ovog meča mogao biti 70.000 maraka, što je dovoljno za mjesec normalnog rada. Gostovanje Zvezde zasad je pomjereno za kraj oktobra ili početak novembra – rekao je Milunović.

(Glas)