Sport 22.07.2016.

Fudbalske čarolije kao na Kopakabani

ČITANJE: 1 minuta

Sunce, pijesak, majstori sa fudbalskom loptom i bučna publika prethodna dva dana učinili su da vodeni park “Akvana”, gdje je održan turnir u fudbalu na pijesku u okviru “Ljeta na Vrbasu”, liči na najpoznatiju brazilsku plažu Kopakabanu.

Najuspješniji među 18 prijavljenih ekipa bio je tim SDS – Borik koji je u finalu pobijedio ekipu AK 47 rezultatom 2:1, dok je treće mjesto pripalo Kafe-baru “Angelo” Starčevica.

– Prezadovoljni smo turnirom i samom organizacijom. Uz dosta sreće stigli smo do trijumfa, pogotovo u polufinalu gdje smo na penale prošli dalje – rekao je član pobjedničke ekipe Darko Pijetlović.

Članovi drugoplasiranog tima nakon finala nisu krili razočaranje, ali su istakli da je najbitnije druženje.

– Ovo nam je bio izazov da probamo igrati na pijesku i mogu reći da je mnogo nezgodno – kazao je član tima Aleksa Bojić.

Direktor Asocijacije za sport i rekreaciju koja je suorganizator “Ljeta na Vrbasu” Vladimir Kuvalja nije krio oduševljenje jer je ovo prvi ovakav turnir na ovim prostorima.

– Prezadovoljni smo odzivom ekipa jer nismo očekivali da će ih se ovoliko prijaviti. Izuzetan kvalitet je prikazan. Imali smo nekoliko izuzetnih učesnika među kojima je i golman reprezentacija Srbije U14 i U15 Nikola Ćetković. Teren je pet metara uži i kraći od FIFA terena za svjetska prvenstva, a naredne godine plan je da se proširi i da turnir bude prijavljen međunarodnoj federaciji i da uđe u kalendar takmičenja – rekao je Kuvalja.

(Glas Srpske)