Fudbalske legende igraju za promociju nataliteta

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić ponovo je pozvao stanovnike Banjaluke i Srpske da dođu danas na banjalučki Gradski stadion na humanitarnu utakmicu veterana Fudbalskog kluba /FK/ “Crvena zvezda” i FK “Borac”, čiji je organizator Fondacija “Djeca nam se rađala” s ciljem promocije nataliteta u Srpskoj.

Đajić je, nakon ljekarskih pregleda veterana FK “Crvena zvezda” u UKC-u, novinarima rekao da je posjeta fudbalskih legendi “Zvezde”, bivše Jugoslavije i Srbije, radostan dan za ovu zdravstvenu ustanovu, ali i Banjaluku i cijelu Republiku Srpsku.

On je naglasio da je, osim mjera koje sprovodi Vlada i rukovodstvo Srpske, kada je riječ o povećanju nataliteta, potrebno i uključivanje svakog pojedinca i nevladinih organizacija.

“Tim povodom smo osnovali Fondaciju `Djeca nam se rađala` i pozivam sve stanovnike da doprinesu unapređenju njenog rada”, rekao je Đajić, koji je i predsjednik Fondacije.

Legenda FK “Crvena zvezda” Dragan Džajić rekao je da su veterani ovog kluba rado prihvatili poziv da učestvuju u humanitarnoj akciji, te dodao da boravak u Banjaluci i Srpskoj protiče u prijateljskoj atmosferi i da se svi osjećaju kao da su u Beogradu.

“Ukoliko naš dolazak doprinese uspehu akcije, bićemo veoma ponosni. `Crvena zvezda` će se uvek rado odazivati pozivima na ovakve akcije”, rekao je DŽajić.

Vladimir Petrović Pižon, legenda FK “Crvena zvezda”, rekao je da je izuzetno srećan što je došao u Republiku Srpsku i što će igrati za promociju nataliteta u Srpskoj.

Predsjednik FK “Crvena zvezda” Svetozar Mijailović rekao je da mu je drago da na svim stadionima gdje igra “Zvezda” ima mnogo navijača iz Republike Srpske, što dokazuje da je ovaj klub ovdje veoma popularan.

Prema njegovim riječima, u FK “Crvena zvezda” nadaju se da će uključivanjem u ovakvu akciju dati značajan doprinos njenom uspjehu.

Mijailović je Đajiću uručio sportsku opremu FK “Crvena zvezda”.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas će biti odigrana humanitarna utakmica veterana fudbalskih klubova beogradske “Crvene zvezde” i banjalučkog “Borca” s ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Organizator utakmice je Fondacija “Djeca nam se rađala”, čiji je predsjednik Vlado Đajić ranije stanovnike pozvao Banjaluke i Republike Srpske da dođu na fudbalsko-estradni spektakl na Gradskom stadionu, te da pozovu humanitarni broj 1432 i doniraju jednu KM i tako doprinesu povećanju nataliteta u Srpskoj.

On je naveo da će ovom događaju doprinijeti dati i brojne estradne zvijezde koje će nastupiti besplatno.

Utakmica će početi u 17.00 časova, a ulaz je besplatan. Osim utakmice “Crvene zvezde” i “Borca” biće odigran i susret između ekipa ljekara i novinara. /kraj/kup/ab/foto

Ispod vozila u Lazarevu nisu postavljene eksplozivne naprave

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka postupili su po prijavi da je ispod vozila u Ulici Branka Popovića u ovom gradu nepoznato lice postavilo predmet, a uviđajem je utvrđeno da nije riječ o eksplozivnim napravama. U saopštenju iz Policijske uprave dodaje se da je rad na ovom predmetu u toku, te da je o događaju obaviješten dežurni

“Sirano de Beržerak” na banjalučkoj sceni

U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na prvoj ovogodišnjoj predstavi “Sirano de Beržerak” beogradskog dramskog pisca Igora Bojovića, a reditelj Jug Radivojević juče je s banjalučkim ansamblom održao prvu čitaću probu teksta.

Servisne informacije za 27. januar

Servisne informacije za ponedjeljak, 27. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se tri krivična djela. Javni red i mir je narušen tri puta. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno. Služba hitne pomoći U

Poginula i ćerka Kobija Brajanta

Tragične vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, pored Kobija Brajanta u padu helikoptera poginula je i njegova ćerka Điđi Brajant (13g), prenosi ESPN. Kako je preneo novinar Adrijan Vojnarovski, Brajant je zajedno sa ćerkom išao na košarkašku utakmicu kada se helikopter srušio. Pored Kobija i Điđi, u helikopteru su bili “još jedan igrač i roditelj”,

Sumnjiva naprava ispod automobila u naselju Lazarevo

Pripadnici PU Banjaluka nalaze se u banjalučkom naselju Lazarevo, gdje je prijavljeno da se ispod dva automobila nalazi sumnjiva naprava, nalik eksplozivu. Policiji je večeras oko 19.30 sati prijavljeno da se sumnjivo lice mota oko automobila u banjalučkom naselju Lazarevo. U prvi mah, učinilo se kao da je riječ o bombi, ali nakon protivdiverzionih pregleda,

POLICIJA NA NOGAMA U banjalučkom naselju Lazarevo bombe ispod automobila (FOTO)

Nepoznate eksplozivne naprave nalaze se ispod dva automobila u banjalučkom naselju Lazarevo.  Policija je obezbijedila mjesto sa trakama. Uviđajna ekipa treba doći. Prema nezvaničnim informacijama naprave su ispod dva automobila firme Motorex. Čeka se Antiteroristička jedinica. Iz PU Banjaluka su potvrdili da je policija obaviještena i da utvrđuju činjenice, te sa za sada ne mogu

Prehlada puni ambulante

Ambulante porodične medicine od početka ovog mjeseca pune virusne infekcije gornjih respiratornih puteva ili, običnim govorom rečeno, prehlade, od kojih su u ovom periodu najčešće obolijevali mališani uzrasta do četiri godine, rekli su u Domu zdravlja Banjaluka. Kako objašnjavaju, broj oboljelih od ovih virusnih infekcija je manji od broja oboljelih u januaru prošle godine. Ističu