Sport 04.06.2022.

Fudbalski susret u Beču: Veterani “Zvezde” protiv bivše “Jugo lige”

ČITANJE: 1 minuta

Veterani Crvene zvezde i „YU Jugo lige“ odigrali su jubilarnu utakmicu na stadionu Liesing u Beču. Fudbalski spektakl pred punim stadionom održan je povodom proslave 50 godina Zajednice srpskih klubova u Beču.

Utakmica Crvena zveza – „YU Jugo liga“ završena je rezultatom 4:1 u korist Zvezde. Nadmetanje su pratili publika i brojni počasni gosti, koji su uveličali slavlje povodom pola veka postojanja Zajednice srpskih klubova. Predsednik Zajednice Luka Marković izrazio je zadovoljstvo, ističući da je Zajednica tokom godina postojanja rasla i razvijala se.

„Slavimo prvih 50 godina Zajednice. Osnovana je 70-ih godina zbog potrebe sporta. Zbog brojnih ekipa rodila se potreba za krovnom organizacijom u službi sporta. Zato evo sada kada proslavljamo jubilej, prva proslava je sportska, pa smo pozvali Zvezdu da igra protiv ljudi, koji su bili u Zejdnici od početka. Organizovali smo i malo druženje, uspeli smo i da odigramo kolo oko stadiona u poluvremenu. Jeste da smo izgubili, ali se ne stidimo, jer nas je pobedila Zvezda“, rekao je Marković.

Gol za Zajednicu postigao je Robert Radić.

Proslavi su prisustvovali i brojni gosti, a počasni gost bio je profesor doktor Vlado Đajić, direktor UKC Banjaluka, kome je uručena zlatna plaketa za doprinos u oblasti zdravstva na relaciji Banjaluka-Beč.

Utakmicu su pomogli Dragiša Despotović Sile, Ilija Lučić, Luka Marković, Đura Subotić, Slađan Kačar, magistar Vuk Komnenović i magistar Zoran Kalabić. Medijski pokrovitelj manifestacije bio je portal Dunav.at.

(Dunav.at/Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)