Biznis 22.07.2020.

GAF TURISTIČKE AGENCIJE: Turizam u Hercegovini reklamirali slikom austrijskih vinograda

ČITANJE: 1 minuta

Turistička zajednica HNK je bilbord plakatima uz saobraćajnice i objavama na društvenim mrežama Hercegovinu, pod sloganom “Doživi Hercegovinu” domaći turizam reklamirala slikom austrijskih vinograda.

Ovaj potez mnogi su osudili i nazvali neodgovornim. Direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona Andrija Krešić za Klix kaže kako se radi o greški koja se, kako priznaje nije smjela dogoditi, a posebno u vrijeme kad je turizam na koljenima i kad je potrebno promovisati domaće ljepote, piše Klix.

Priznaje da je on odobrio sliku austrijskog vinograda misleći kako se radi o nekom detalju iz Hercegovine i kako je smatrao da se radi o zaista lijepoj slici, ali nije znao da je to fotografija za koju je kako i sam kaže utvrđeno zaista sa stranice turističke zajednice iz Beča.

“Mi smo u cilju promocije naših destinacija iznajmili bilborde, a pripremu je radila jedna agencija iz Međugorja, koja je to napravila. Nažalost greška se desila od čovjeka od kojeg se ne bi trebalo desiti, jer ima na hiljade slika vezanih za vinogradarstvo na našim prostorima”, kaže Krešić.

Tvrdi da je, čim je ustanovljeno kako se radi o fotografiji austrijskih vinograda a ne hercegovačkih, naložio uklanjanje bilbord plakata koji su postavljeni uz magistralne puteve po BiH, kao i sa društvenih mreža, a poslovanje sa agencijom s kojom niz godina surađuje kako kaže sad je dovedeno u pitanje, prenosi Klix.ba.

Na oglašavanje je po njegovim riječima Turistička zajednica s ciljem promocije turizma u Hercegovini za 2020. godine izdvojila 20 hiljada KM i ovakvu grešku nije mogla ni zamisliti.

(N.S/ Banjaluka.net)