GAJANIN: Dobra saradnja sa privredom

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin izjavio je da Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet ima dobru saradnju sa privredom, odnosno sa javnim i privatnim kompanijama iz te oblasti.

Gajanin, koji je danas u Banjaluci prisustvovao svečanoj akademiji povodom 23 godine rada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, naglasio je novinarima da je ovaj fakultet primjer uspješne saradnje sa privredom Republike Srpske.

“Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet je mlada organizaciona jedinica Univerziteta, a i kadrovski, jer su nastavnici i saradnici među najmlađima na Univerzitetu”, naveo je Gajanin.

On je napomenuo da je Fakultet veoma aktivan u međunarodnim projektima i publikacijama, gdje bilježi veoma dobre rezultate.

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Brankica Milojević izjavila je novinarima da je Fakultet imao uspješnu godinu u kojoj je razvijao kvalitet nastavnog procesa, ističući da su licencirani novi studijski programi arhitekture i geodezije, te usvojen elaborat na Senatu za treći ciklus studija građevinarstva.

“Nastavu nastojimo da realizujemo u saradnji sa lokalnim zajednicama i privredom kako bi bio prepoznat njihvo interes i poboljšan kvalitet nastavnog procesa”, istakla je Milojevićeva.

Ona je rekla da Fakultet jubilej obilježava održavanjem seminarskih stručnih radova, radionica, gostujućih predavanja i studentskih izložbi.

Milojevićeva je potvrdila da će na svečanosti biti uručeno 13 diploma masterima građevinarstva, arhitekture i geodezije, kao i 87 diploma prvog ciklusa studija arhitekture, građevinarstva i geodezije.

Ona kaže da je u ovoj godini upisano 66 studenata arhitekture, ističući da to pokazuje da je kvalitet Fakulteta prepoznat u Srpskoj, pa i regionu.

(Srna)

VANREDNA SKUPŠTINA GO DNS PRIJEDOR: Rodić novi predsjednik

U Prijedoru je održana vanredna skupština gradskog odbora DNS-a na kojoj je za predsjednika izabran Dragutin Rodić umjesto dosadašnjeg Milenka Đakovića. Skupštinu je sazvao dosadašnji predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milenko Đaković, a prisustvovao je i predsjednik stranke Nenad Nešić. (RTRS)

SONJA MARKOVIĆ: “Carnegie Hall” ostvarenje sna svakog umjetnika

Mlada pijanistkinja iz Foče Sonja Marković nastupiće u Njujorku 11. juna u čuvenom “Carnegie Hallu”, zajedno sa Banjalučankama Sonjom Vojvodić, violinistkinjom, i Lidijom Paulin, violončelistkinjom. Ovaj talentovani trio će izvesti kompoziciju Arna Babadjaniana, jermenskog kompozitora. Markovićeva je u razgovoru za “Nezavisne” objasnila da su do nastupa došle pobjedom na međunarodnom takmičenju “Viva – Musica”, koje

RADOJIČIĆ: Cilj za predstojeće lokalne izbore – pobjeda na oba nivoa

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić poručio je da na predstojećim lokalnim izborima žele pobjedu na dva nivoa i najavio da ulaze u proces formiranja štabova i u ostale predizborne radnje. Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci da je cilj ove stranke jasan – pobjeda na izborima za gradonačelnika u partnerstvu sa drugim koalicionim

CVIJANOVIĆEVA O NEMIRIMA U SP: Koalicija neće biti ugrožena

Kako god da se razriješi trenutna situacija u Socijalističkoj partiji, koaliciona većina neće biti ugrožena, izjavila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, uoči današnjeg održavanja proširene sjednice Gradskog odbora SNSD Banjaluka.  Socijalističku partiju ovih dana drmaju nemiri, kada su prvo poslanici SP u Narodnoj skupštini RS zatražili smjenu Petra Đokića sa mjesta predsjednika te partije, ali

RADOJIČIĆ: Počinje proces unutarstranačkog kandidovanja

Gradski odbor SNSD-a, na proširenoj sjednici u Banjaluci koja je u toku, definiše zadatke za prvi dio ove godine, s obzirom da su lokalni izbori u oktobru. Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić kaže da počinje proces unutarstranačkog kandidovanja, a sve bi trebalo biti završeno u maju. Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj

U Banjaluci proslava Kineske nove godine

Proslava Kineske nove godine biće održana večeras u Banjaluci uz bogat program koji će izvesti polaznici Konfucijevog instituta banjalučkog Univerziteta i na taj način obilježiti ulazak u godinu pacova – 2020. Prema kineskom lunarnom kalendaru, Kineska nova godina ili Praznik proljeća ove godine se obilježava upravo 25. januara, saopšteno je iz Konfucijevog instituta. Organizatori su