Vijesti 13.12.2019.

GAJANIN: Dobra saradnja sa privredom

ČITANJE: 1 minuta

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin izjavio je da Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet ima dobru saradnju sa privredom, odnosno sa javnim i privatnim kompanijama iz te oblasti.

Gajanin, koji je danas u Banjaluci prisustvovao svečanoj akademiji povodom 23 godine rada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, naglasio je novinarima da je ovaj fakultet primjer uspješne saradnje sa privredom Republike Srpske.

“Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet je mlada organizaciona jedinica Univerziteta, a i kadrovski, jer su nastavnici i saradnici među najmlađima na Univerzitetu”, naveo je Gajanin.

On je napomenuo da je Fakultet veoma aktivan u međunarodnim projektima i publikacijama, gdje bilježi veoma dobre rezultate.

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Brankica Milojević izjavila je novinarima da je Fakultet imao uspješnu godinu u kojoj je razvijao kvalitet nastavnog procesa, ističući da su licencirani novi studijski programi arhitekture i geodezije, te usvojen elaborat na Senatu za treći ciklus studija građevinarstva.

“Nastavu nastojimo da realizujemo u saradnji sa lokalnim zajednicama i privredom kako bi bio prepoznat njihvo interes i poboljšan kvalitet nastavnog procesa”, istakla je Milojevićeva.

Ona je rekla da Fakultet jubilej obilježava održavanjem seminarskih stručnih radova, radionica, gostujućih predavanja i studentskih izložbi.

Milojevićeva je potvrdila da će na svečanosti biti uručeno 13 diploma masterima građevinarstva, arhitekture i geodezije, kao i 87 diploma prvog ciklusa studija arhitekture, građevinarstva i geodezije.

Ona kaže da je u ovoj godini upisano 66 studenata arhitekture, ističući da to pokazuje da je kvalitet Fakulteta prepoznat u Srpskoj, pa i regionu.

(Srna)