Vijesti 12.05.2019.

Gajić predat Okružnom sudu

ČITANJE: 1 minuta

Radnik firme “Sektor sekjuriti” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je uhapšen zbog sumnje da je povezan sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, predat je danas Okružnom sudu u Banjaluci, koji će odlučiti da li će mu odrediti pritvor.

Gajić je u pratnji jakih policijskih snaga doveden u Okružni sud, nakon što je juče saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu poslije čega je tužilac predložio sudu da mu bude određen pritvor.

Gajića su u petak uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je ranije Srni da je osumnjičeni G.R. uhapšen zbog krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i Gorana Ilića.

Policija je u okviru istrage ubistva Krunića uhapsila Baldu, kojem je određen jednomjesečni pritvor, dok za Đukanovićem i dalje traga.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

(Srna)