GALIĆ: U Borac sam došao zbog VISOKIH AMBICIJA

Poslije golmana Mladena Kukrike konkurenciju u ekipi Borca pojačao je i desni bočni fudbaler Marin Galić. On je u subotu potpisao jednoipogodišnji ugovor i od tada trenira sa ekipom. 

– Ljudi iz Borca su bili najkorektniji u razgovorima, a ovo je klub sa velikom istorijom, što me je odmah privuklo. Ipak, razlog zbog kog sam došao su visoke ambicije u ovoj sezoni i činjenica da ćemo se boriti za Evropu. Borac je u jesenjem dijelu ostvario odlične rezultate, pred nama su pripreme u kojima moramo da sve stvari podignemo na veći nivo i nadam se da ćemo ispuniti ambicije uprave koje su najviše – rekao je Galić.

Kada su u pitanju rivali Borca u borbi za najviši plasman u Premijer ligi, odnosno za izlazak u Evropu, tu je njegov bivši klub Zrinjski.

– Dobro se zna koji klubovi u BiH uvijek kokurišu za sam vrh. Zrinjski ima strašnu ekipu, aktuelni i jesenji šampion Sarajevo se neće lako odreći borbe za titulu, a tu je i Željezničar. Treba se paziti i ekipa koje su ispod, ali vjerujem da će se sve rešavati između ova četiri kluba. Ponavljam, u Borac sam došao zbog uspjeha, plasman u Evropu je cilj, a ukoliko osvojimo jedan od trofeja to će zaista biti ogroman rezultat – dodao je novi član crveno-plavih.

Posljednjih pola godine 24-godišnji fudbaler koji je rođen u Kiseljaku je igrao za Inter iz Zaprešića, a prije toga je dobro upoznao prilike u bh. fudbalu. Kaže a mu prilagođavanje neće biti veliki problem.

– Saigrači u Zinjskom su mi bili Aleksandar Radulović, Ivan Crnov i Saša Kajkut, a većinu ostalih igrača Borca poznajem iz međusobnih duela. Zbog toga smatram da mi neće biti teško da se prilagodim novoj sredini i da pružim maksimum kada dođu takmičarske utakmice.

Konkurencija na desnom boku će da mu bude Siniša Dujaković, a tu je i Denis Čomor koji je veoma blizu odlaska iz Borca.

– Znam da je konkurencija u timu veoma jaka, a to je važno za snagu jedne kipe, kao i za pojedince, jer se svako trudi da bude što bolji. Nadam se da ću pre svega biti zdrav, a onda ide sve ostalo. Svestan sam da moram dobro da odradim pripreme i očekujem da izborim mesto u startnom timu – optimista je Galić.

(Srpskainfo)

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.

NEŠIĆ: DNS će imati gradonačelnika Prijedora i u sljedećem mandatu

Predsjedništvo DNS danas je na sjednici u Banjaluci donijelo odluku da ostaje pri zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske o djelovanju na nivou BiH, rekao je vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić. – Time smo potvrdili ove zaključke i DNS neće odstupiti od njih, bez obzira kako će se ponašati ostali politički subjekti iz Republike Srpske