Politika 08.12.2015.

Gašić: Boriću se protiv zlostavljanja žena

ČITANJE: 2 minute
bratislav-gasic
Ministar odbrane Bratislav Gašić ponovio je danas izvinjenje za uvredu na račun novinarke televizije B92, istakao da je svjestan da u našem društvu mnogo slučajeva zlostavljanja žena i poručio da će njegova misija od sada biti da se protiv toga bori.

– U društvu imamo previše slučajeva u kojima se prema ženama ne ophodimo na fer način, previše slučajeva zlostavljanja žena, veoma mi je žao što je moj gest i postupak doprineo tome na neki način i od danas će moja misija biti da se borim prptiv te ružne priče- rekao je Gašić na konferenciji za medije.

On je dodao da razumije svog prijatelja i premijera AleksandraVučića i da nema nijednu riječ ljutnje uperenu protiv njega.

– U poptunosti mi je jasno šta stoji iza njegove odluke. Na kraju krajeva svi se mi u SNS borimo za moderniju, lepšu, pristojniju i bolju Srbiju. Ja sam potpredsednik SNS i volim SNS i Vučića i učiniću sve da svojim radom pomognem svojim prijateljima u SNS- rekao je Gašić.

Upitan da li će podnijeti ostavku Gašić nije htio da odgovori.

– Ne mogu ni da započnem da objašnjavam koliko se osramoćeno i zgroženo osećam. Nemam reči kojim bih mogao da iskažem izvinjenje za svoje ponašanje- rekao je Gašić.

On je ponovio da se lično izvinio novinarki koju je uvrijedio i dodao da razumije da ono što je rekao nije uvrijedilo samo nju već mnoge građane Srbije, i zamolio za oproštaj.

– Tokom moje kratke političke karijere dao sam sve od sebe da radim naporno i većinu vremena upotrebim zarad dobrobiti zemlje i naroda. Mogu samo da se nadam da ću u budućnosti imati priliku da ponovo služim svojoj zemlji- zaključio je Gašić.

Gašić je u nedjelju, prije davanja izjave novinarima u Trsteniku, rekao da “voli novinarke koje lako kleknu”, što je naišlo na veliku osudu javnosti i premijera.

Vučić je juče novinarima rekao da Gašić, poslije komentara upućenog novinarki B92, ne može da ostane ministar, jer bi to “bila loša poruka za sve žene”.

(Agencije)