Vijesti 16.06.2022.

Gašić: Privrednici zainteresovani za projekat turističkih vaučera

ČITANJE: 1 minuta

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da su brojni privrednici zainteresovani za projekat turističkih vaučera i nada se da će biti dostignut broj od 98 privrednika i 28 turističkih agencija, koji su učestvovali u prethodnom projektu.

“Nadam se da će i ove godine biti dobar odziv i da će građani na svim destinacijama u Srpskoj moći da iskoriste turističke vaučere”, rekla je Gašićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da se uredbom, koju je nedavno usvojila Vlada Srpske, ne mijenja koncept turističkih vaučera.

Gašićeva je rekla da će vaučere biti moguće iskoristiti od 1. jula do 30. oktobra, te da će svi punoljetni građani Srpske i distrikta Brčko moći da ih iskoriste na svim destinacijama u Srpskoj, van svog prebivališta.

“Nakon objave konkursa svi privredni subjekti koji se bave uslugom smještaja moći će da se prijave resornom ministarstvu. Biće upisani u registar koji će biti objavljen na stranici Ministarstva trgovine i turizma”, rekla je Gašićeva.

Vlada Srpske nedavno je donijela Uredbu o načinu i postupku dodjele turističkih vaučera, kojom se utvrđuje način i postupak dodjele finansijskih sredstava Kompenzacionog fonda građanima Srpske za subvencionisano korištenje usluga u ugostiteljskim objektima.

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 KM i može se koristiti jednom u periodu od 1. jula do 30. oktobra ove godine za plaćanje usluge smještaja /noćenje sa doručkom/, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

(Srna)

Oznake: Suzana Gašić