Region 24.12.2020.

Gašić: U planu produženje korišćenja turističkih vaučera

ČITANJE: 1 minuta

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas Srni da je u toku rad na pripremi uredbe o produženju roka za narednu godinu ili za prvi dio naredne godine korišćenja turističkih vaučera, kojih je do sada izdato oko 25.000.

“S obzirom na to da se poslovna zajednica obratila sa takvim zahtjevom, obrazloživši pozitivne efekte ovog projekta, mi razmišnjamo u tom smjeru da ćemo do kraja godine imati usvojene izmjene postojeće uredbe u smislu produžetka roka projekta turističkih vaučera za narednu godinu ili za prvi dio naredne godine“, rekla je Gašićeva.

Ona je navela da se vaučeri još koriste na teritoriji Srpske i ocijenila kao odlične efekte koje su oni dali.

Gašićeva je istakla da, prema povratnim informacijama privrednih subjekata, taj projekat pomogao u krizi, a prije svega hotelima.

“Hoteli imaju fiksne troškove koji utiču na njihovo poslovanje i bez ovih turističkih vaučera zaista bi im bilo upitno poslovanje“, dodala je Gašićeva.

Prema njenim riječima, veliki broj privrednih subjekata se dobro snašao sa korištenjem vaučera, iako ima i hotelijera koji ih nisu koristili, koji nisu bili u mogućnosti ili su bili ograničeni nekim drugim faktorima pa nisu učestvovali u tom projektu.

Rok važenja turističkih vaučera prema postojećoj uredbi je 31. decembar.

(Srna)