Region 17.08.2020.

“GASILI SU MI CIGARETU NA VRATU I TJERALI DA PIJEM NAFTU” Potresna ispovijest otetog muškarca

ČITANJE: 2 minute

“Preživio sam pakao! Bio sam otet, vezan žicom i mučen šest dana zbog navodnog duga od 5.000 evra. Držali su me u pikapu, gasili su mi cigaretu na vratu, tukli me sajlom za vuču automobila, tjerali me da pijem naftu. Spasla me je samo jaka volja da ostanem živ. Ovako počinje ispovijest I. J. (53) iz Kuršumlije, koji se trenutno nalazi u bolnici u Prokuplju, gdje se oporavlja od teških povreda.

I. J. kaže da je agonija počela kada je otišao da sipa gorivo na jednoj pumpi u Šapcu, piše Blic.

“Kada sam došao na tu pumpu po četvrti put da uzmem gorivo, jer sam radio u jednoj beogradskoj firmi i moje je bilo samo da prevozim gorivo, izletio je vlasnik, koji je imao ‘kalašnjikov’, i još dvojica s motkama. Tražili su od mene da im dam 5.000 evra za 1,2 tone goriva što sam prevozio. Nisam imao pojma o čemu pričaju, nije bilo moje da plaćam. Tada su me tukli cijeli sat i slomili mi lijevu ruku. Onda su me ubacili u pikap, vezali žicom i noge i ruke i tada je počela moja agonija koja je trajala šest dana”, rekao je I. J. za Blic.

On je dodao da su otmičari u jednom momentu u flašicu od pola litara sipali naftu i naterali ga da pije.

“Tada su rekli da treba da osjetim kvalitet nafte! Sve vrijeme sam trpeo jake bolove, bilo mi je vrućina, ležao sam u sopstvenoj mokraći. Psovali su me, prijetili mi da će mi ubiti porodicu i na kraju su tražili da zovem majku da joj kažem da sam otet i da tražim da donese 5.000 evra”, ističe I.J. i dodaje da je samo razmišljao o tome da bude jak i da preživi.

“Treći dan su mi donijeli kiflu i jogurt, tako i četvrtog. Onda su me poslije četiri dana odvezli do jednog objekta i bacili u prostor koji je imao toalet i ništa više. Tada su mi bacili i nešto hrane i tu sam ostao još dva dana, koja su bila najteža, jer su bolovi bili nemogući. Na kraju, došli su šestog dana, izvukli me odatle i stavili u vozilo i pustili. Rekli su da će me, ako nekom ispričam, ubiti i ubiće sve moje. Nekako sam uspio da dođem do Kuršumlije, a poslie i do bolnice”. priča strahotu koju je preživio I. J.

(N.S/ Banjaluka.net)