Vijesti 30.12.2015.

Gavranović: 2015. godina je bila uspješna

ČITANJE: 2 minute
gradonacelnik
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović ocijenio je da je 2015. godina bila uspješna za ovaj grad jer su realizovani važni infrastrukturni projekti i stabilizovan budžet.

-Zadovoljni smo rezulatatima postignutim u ovoj godini. Uspjeli smo da ostvarimo sve zacrtane ciljeve, realizovali smo brojne projekte i započeli nove, te nekoliko značajnih objekata stavili u funkciju – kazao je gradonačelnik na prijemu za zvanice iz javnog i društvenog života Banjaluke.

Kako je naveo, realizovani su projekti vodosnabdijevanja, izgrađene desetine kilometra vodovodne, kanalizacione i putne mreže, nastavljeni radovi na tvrđavi Kastel, urađene ambulante, opremljeno nekoliko vrtića, te privedena kraju gradnju 142 stana za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide. Sanirano je preko 30 klizišta nastalih poslije prošlogodišnjih poplava, te započeli radove na novom mostu u Česmi.

zvanice

-Mnogo toga je urađeno, a naš ključni cilj koji smo i ostvarili je stabilizacija budžeta i gradskih finansija. Unazad mjesec dana smo u potpunoj dnevnoj likvidnosti, budžet je uravnotežen i ovu budžetsku godinu završavamo dosta uspješno – naglasio je gradonačelnik.

– U narednoj godini ćemo nastaviti ovakve trendove, odnosno realizaciju važnih infrastrukturnih projekata, te ulagati u Poslovnu zonu – dodao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, to se posebno odnosi na realizaciju projekata vodosnabdijevanja na seoskom području, rekonstrukciju velikog broja puteva i u gradu i na selu, nastavak radova na tvrađavi Kastel.

-Aktivnosti ćemo usmjeriti i u izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni u Ramićima, gdje očekujemo da desetak investitora započene izgradnju proizvodnih pogona – istakao je gradonačelnik.

zvanice 2

Kako je kazao – jako puno je posla planirano za narednu godinu.

-Ovu upravo završavamo na način da smo u gradskoj Skupštini usvojili sve programe za 2016. godinu kojima se obezbjeđuje trošenje novca u javnim službama, u oblasti kulture i sporta, oblasti komunalne djelatnosti, uređenja gradskog zemljišta i prostora, javne higijene i mnogih drugih djelatnosti u gradu. Ovo je i godina u kojoj je gradska administracija postigla najbolji rezultat u rješavanju zahtjeva naših građana – zaključio je gradonačelnik Gavranović.

(Banjaluka.rs.ba)