Vijesti 07.09.2015.

Gavranović: Studentsko pozorište uvijek će imati podršku grada

ČITANJE: 1 minuta

studentsko pozoriste

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da je “Banjalučko studentsko pozorište” veoma značajno za kulturni život Banjaluke i da će uvijek imati podršku gradskih institucija.

Povodom osvajanja nagrada na pozorišnim festivalima u Novom Gradu i u Mostaru, Gavranović je danas upriličio prijem za glumce i rukovodstvo Banjalučkog studentskog pozorišta.

– Niz priznanja koja su pobrali za predstavu `Potop` pokazuje da studentsko pozorište radi na visokom nivou i da stvara kvalitetne predstave. Zadovoljstvo je da u Banjaluci imamo jedan ovakav ansambl – rekao je Gavranović.

On je podsjetio da je ovo pozorište nedavno veoma uspješno organizovalo Međunarodni festival studentskih pozorišta “Kestenburg”.

Predsjednik Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković rekao je da je ovo pozorište sa Gradskom upravom u zajedničkoj misiji koja podrazumijeva želju da pozorište opstane i razvija se.

– Raduje nas kontinuitet u osvajanju nagrada, kao i pohvale različitih žirija da je ansambl veoma igran i da izgleda skoro kao profesionalni teatar- rekao je Pejaković.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu i čestitki koju je uputio za ostvarene uspjehe, Pejaković je podsjetio da je predstava “Potop” do sada šest puta nagrađivana.

On je rekao da sezona Banjalučkog studentskog pozorišta traje od marta do decembra, te da je za narednu sezonu planirano pet premijera.

(Agencije)