Vijesti 05.01.2016.

Gavranović: “Čistoća” nije u stanju da obezbijedi čišćenje centra grada

ČITANJE: 3 minute
cistoca centar snijeg
Sve ulice u Banjaluci i svi seoski putni pravci na području grada od jutros su, prema informacijama sa terena, prohodni, a sve linije gradskog prevoza se održavaju bez problema, ali sa manjim kašnjenjima.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da stanje na trotoarima i dalje nije dobro i da postoji i mnogo objektivnih problema prilikom čišćenja.

-Noćas smo imali veliku aktivnost na čišćenju snijega u Česmi, Prijakovcima, Šargovcu i Drakuliću. Posipa se so i već u širem centru imamo ulice koje su potpuno čiste. Sigurno je da je ovo moglo ići i brže, ali nemamo adekvatnu mehanizaciju, odnosno potrebna nam je krupnija mehanizacija- rekao je Gavranović.

On je istakao da su nalozi zimskoj službi dati pravovremeno i najavio sankcije za one koji nisu ispunili zadatke.

-To podrazumijeva i određene novčane sankcije, a od komunalne policije sam tražio da obiđe cijeli teren i piše prekršajne naloge protiv izvođača koji ne izvršavaju svoje obaveze, pa time dovode u pitanje bezbjednost saobraćaja i građana- rekao je Gavranović.

On je istakao da je najveći problem nastao sa preduzećem “Čistoća”, koje, kako je naveo, očigledno nije u stanju da obezbijedi čišćenje šireg centra grada.

Gradonačelnik Banjaluke je naglasio da na 530 ulica u gradu nije moguće obezbijediti ručno čišćenje snijega, kao i da je pred zimsku službu stavljen i novi zadatak, odnosno čišćenje i odvoz snijega sa lokacija gdje će se održavati manifestacije povodom Dana Republike.

9. januar najveći praznik srpskog naroda

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je Dan Republike Srpske najveći praznik srpskog naroda na ovim prostorima jer je tada ostvarena težnja srpskog naroda da nakon raspada Jugoslavije stvori svoju republiku.

Gavranović je naglasio da se grad Banjaluka nizom manifestacija aktivno uključio u obilježavanje Dana Republike, te ove godine pozvao i građane, sve zajednice etažnih vlasnika i privredne subjekte istaknu zastave Republike Srpske na vidna mjesta.

Gradonačelnik Banjaluke danas je organizovao prijem za predstavnike gradskih boračkih organizacija povodom Dana Republike, ističući da je to bila prilika da se zahvali borcima i članovima njihovih porodica za sve što su uradili na stvaranju Republike Srpske.

gavranovic prijem 333

-Prijem bio povod i da razgovaramo o aktuelnim temama i stanju na području grada- rekao je Gavranović, navodeći da grad Banjaluka pomaže boračku populaciju i njihove organizacije u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima.

Predsjednik gradske boračke organizacije Goran Rogić rekao je da su praznici prilika za prisjećanje na sve one koji su dali svoj doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske.

-Prioriteti bi u narednom periodu trebalo da budu zašpošljavanje demobilisanih boraca, nastavak stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, ali i stambeno zbrinjavanje nezaposlenih boraca u statusu socijalne potrebe- rekao je Rogić.

Predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Stanislav Brkić zahvalio je gradonačelniku Banjaluke što je organizovao prijem.

On je naglasio da svi treba da budu složni u vezi sa obilježavanjem Dana Republike Srpske kako bi ovaj dan bio obilježen što dostojanstvenije.

(ATV)