Politika 06.05.2016.

Gavranović demantovao Čavića: Grad ne sprečava niti odobrava miting

ČITANJE: 1 minuta
opstina
Gradska uprava uputila je demanti u vezi sa izjavom lidera NDP-a Dragana Čavića, a koja se odnosi na neizdavanje dozvole javnih površina na kojima je Savez za promjene zakazao protest.

“Grad Banjaluka nije odobrio korišćenje javne površine na lokaciji parka “Dr Mladen Stojanović” i na Trgu Krajine, gdje je Savez za promjene zakazao održavanje protesta za 14. maj”, izjavio je Čavić.

Iz Gradske uprave je saopšteno da oni demantuju Čavićevu izjavu uz saopštenje koje vam prenosimo u cjelosti:

“Grad ne sprečava niti odobrava odvijanje mitinga nego izdaje odobrenja za korištenje javne površine u skladu sa postojećim propisima.

Na osnovu zahtjeva podnesenog od strane SNSD-a, 22.aprila, izdata je dozvola za korištenje prostora na Trgu Krajine za njihove stranačke aktivnosti. Ova stranka je uplatila sredstva za troškove korištenja javne površine.

Takođe, Narodnoj univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske 3. maja izdata je dozvola za korištenje javne površine u parku Mladen Stojanović 14. maja radi održavanja njihovih programskih sadržaja.

Kako je Savez za promjene podnio zahtjev 4.maja za korištenje javne površine u parku, taj prostor je već bio izdat i samim tim nije bilo moguće udovoljiti njihovom zahtjevu.”

(ATV)