Vijesti 14.03.2016.

Gavranović: Efikasan rad Gradske uprave

ČITANJE: 2 minute
gavranovic
Gradska uprava Banjaluke u 2015. godini zabilježila je najbolje rezultate u rješavanju upravnih predmeta građana sa 95,6 odsto, dok ukupan procenat riješenosti predmeta, što uključuje upravne predmete i akte poslovanja, iznosi 94,17 odsto, rekao je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

– Ovi podaci govore da je riječ o efikasnoj Gradskoj upravi i da smo na dobrom putu da ovaj servis građana funkcioniše u skladu sa njihovim interesima i da blagovremeno rješavamo njihove zahtjeve- istakao je Gavranović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je iznio podatak da je u prošloj godini samo u Odjeljenju opšte uprave grada Banjaluka pruženo više od 1,3 miliona različitih usluga građanima, kao i 30.000 usluga građanima koji nisu stanovnici Banjaluke.

– Gradska uprava Banjaluke postigla je sve ciljeve koje je zacrtala prošle godine, a koji se odnose na povećanje efikasnost rada Gradske uprave, ukupnu stabilizaciju gradskog budžeta i javnih poslova-  naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Gavranović je istakao da je grad prošlu godinu završio sa suficitom od šest miliona KM, obezbijedivši potpunu tekuću likvidnost gradske kase i budžeta i realizaciju svih projekata gdje je to bilo moguće.

On je podsjetio da je u 2013. godini naslijedio deficit gradskog budžeta od devet miliona KM sa nelikvidnošću od 13 miliona KM tokom godine.

Gavranović je najavio da će ovih dana biti raspisan konkurs podrške poljoprivrednim projektima na području grada za poljoprivrednike koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, komercijalna i nekomercijalna, u iznosu od 200.000 KM.

On je rekao da će krajem marta biti raspisan i konkurs za privrednike za zapošljavanje i samozapošljavanje novih radnika kojim je predviđena podrška Gradske uprave Banjaluka u ukupnom iznosu od 800.000 KM.

Govoreći o procesu legalizacije nelegalno izgrađenih objekata na području grada, Gavranović je naveo da je prošle godine u postupku legalizacije riješeno 500 predmeta, a da je ove godine stiglo novih 427 predmeta, ističući da taj proces ide sporo.

On je apelovao da građani, bez odgađanja, uđu u proces legalizacije objekata, jer su povoljni svi uslovi za to.

Gavranović je rekao da banjalučka Toplana nije u poziciji da uvodi bilo kakve namete građanima, već jedino može da predlaže određena rješenja gradskoj Skupštini.

On je dodao da Toplana mora propisati racionalne uslove, u skladu sa zakonom, pod kojima se građani mogu isključivati sa sistema gradskog grijanja.

(Agencije)