Vijesti 05.10.2015.

Gavranović: Građani žele rješavanje komunalnih problema

ČITANJE: 2 minute
slobodan-gavranovic
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da ima razumijevanja za probleme građana i njihove zahtjeve, naročito u rješavanju komunalnih problema.

Banjalučani su prilikom susreta sa Gavranovićem, koji se tradicionalno održava u muzičkom paviljonu u banjalučkom parku “Petar Kočić”, između ostalog, istakli problem nedostatka vode u dijelu naselja Bukvalek.

“Građani su postali nestrpljivi jer su sa problemima u vodosnabdijevanju građani iz Bukvaleka suočeni decenijama. To je pitanje koje ćemo riješiti za godinu-dvije ili tri, ali tada će biti trajno riješen”, rekao je Gavranović novinarima.

Prema njegovim riječima, u izgradnju vodovoda Banjica uložena su velika sredstva i građani treba da imaju strpljenja da se taj projekat dovede do kraja.

Gavranović je poručio da nije potreban pritisak građana da bi bio riješen taj problem jer je grad opredijeljen za to, već je pitanje tehnologije i sredstava koja su na raspolaganju.

Kada je riječ o projektu “Crno vrelo”, Gavranović je naveo da će to biti prioritet u narednom periodu jer je zaostao u odnosu na Banjicu i Gašića vrelo.

Kada je riječ o izgradnji mosta u zaseoku Kaluđeri u mjesnoj zajednici Rekavice, Gavranović je napomenuo da je to pitanje već nekoliko puta bilo na dnevnom redu Skupštine grada, ali se uvijek nešto ispriječilo pa gradnja nije realizovana.

Govoreći o zadržavanju radnika koji rade na poslovima održavanja u Poslovnoj zoni u Ramićima, Gavranović je istakao nije imao nikakvu obavezu niti mogućnost da zadrži te radnike u ovoj poslovnoj zoni.

“Želimo da oni poslovni subjekti koji ulaze u zonu preuzmu i sve obaveze, ali nismo mogli prihvatiti koncept da ljudi koji su radili na poslovima održavanja uđu u sistematizaciju”, rekao je Gavranović i dodao da su preuzeta samo čuvarska pozicija, koja je u funkciji obezbjeđenja, ali istovremeno i održavanja tog prostora.

“Ukoliko se u Poslovnoj zoni poveća obim poslova i ukaže se potreba za tim profilom radnika, sigurno je da ćemo tim ljudima ponuditi posao”, zaključio je Gavranović.

(Agencije)