Politika 09.06.2016.

Gavranović: Neću u penziju, odoh u advokate

ČITANJE: 1 minuta

Nisam se kandidovao ni za jednu funkciju i nakon isteka mandata otvoriću advokatsku kancelariju, rekao je za Euroblic, gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović.

Gavranović je ovom izjavom stavio tačku na na nagađanja o njegovoj političkoj sudbini i statusu u vladajućem SNSD, gdje je potpredsjednik banjalučkog Gradskog odbora. O odlasku u penziju još ne razmišlja iako ispunjava uslove za penzionisanje:

– Prije osam godina sam pripremio sve za otvaranje advokatske kancelarije, ali sam od tog posla odustao, jer sam izabran za predsjednika Skupštine Grada, a potom za gradonačelnika. Sada je konačno vrijeme da se posvetim advokaturi, kaže Gavranoviće.

Pitanje je, međutim, da li će kao advokat uspjeti da zaradi koliko je zarađivao kao gradski funkcioner. Plata gradonačelnika Banjaluke danas iznosi oko 5.100 KM, ali Gavranović pamti i bolja vremena. Tako je kao predsjednik Gradske skupštine u 2011, prema podacima CIN-a zarađivao 6.250 KM mjesečno.

Gavranović priznaje da nasljednicima u gradskoj vlasti ostavlja u amanet mnogo posla, a najveći izazov će, tvrdi, biti rjšavanje dugogodišnje krize u Toplani, stabilizovanje gradskog budžeta, obnova infrastrukture i Kastala.

– Zato je važno da na vlast dođu ljudi koji imaju znanja i energije da se uhvate u koštac sa problemima, a ne da se gleda samo ko će se svidjeti biračima i pokupiti glasove – kaže Gavranović, aludirajući na unutarstranačku borbu za mjesta na kandidatskoj listi za odbornika.

(blic.rs)