Sport 10.03.2016.

Gavranović poklonio trenerke igračima KKI “Vrbas”

ČITANJE: 2 minute
20160310140431_358689
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović čestitao je igračima i rukovodstvu Košarkaškog kluba invalida /KKI/ “Vrbas” osvajanje treće uzastopne titule u regionalnoj NLB ligi i poklonio im trenerke povodom tog uspjeha.

Gavranović je danas u upravi grada organizovao prijem za igrače KKI “Vrbas” i rukovodstvo kluba sa kojim je razgovarao o organizaciji završnog turnira “Evro čelendž kupa”, koji će u aprilu biti održan u Banjaluci.

-Treba da obezbijedimo sve neophodne uslove kako bi ovaj turnir bio uspješno održan u našem gradu, jer je to veliki sportski događaj i Grad stoji iza njega- rekao je Gavranović novinarima.

On je poručio da Banjaluka treba da se pokaže kao dobar domaćin, jer će za vrijeme turnira u Banjaluci boraviti veliki broj ljudi iz inostranstva. Predsjednik Kluba Marinko Umičević rekao je da će završnica “Evro čelendž kupa” biti održana od 21. do 24. aprila uz učešće osam ekipa, te da će u to vrijeme u Banjaluku doći više od 150 ljudi.

On je izrazio zadovoljstvo tokom priprema za turnir u dvorani “Borik”, te istakao da određeni problemi postoje u Osnovnoj školi “Borisav Stanković”, gdje je potrebno uraditi veće sanaciju sportske sale. Kapiten ekipe Igor Ignjatović rekao je da je Klub za 13 godina rada prevazišao neke zadate ciljeve, te istakao da ovaj sportski klub zaslužuje da bude u Evroligi.

-Nismo mnogo slavili, ekipa vrijedno trenira i radi i sigurno je da ćemo se umiješati u borbu za najveći evropski trofej u košarci za invalide- rekao je Ignjatović. Prema njegovim riječima, u Banjaluci će nastupiti ekipe iz više evropskih zemalja, a ko će tačno doći biće poznato 14. marta.

Ignjatović je pozvao sve nadležne institucije da doprinesu da sportisti sa invaliditetom budu izjednačeni sa kolegama koji su potpuno zdravi i bave se redovnim sportom.

(NN)