Vijesti 04.01.2016.

Gavranović: Snijeg je trebao bolje da se čisti!

ČITANJE: 2 minute
gavranovic
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, sa saradnicima, održao je danas sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća zaduženih za uklanjanje snijega u gradu na kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo što pojedini dijelovi grada nisu pravovremeno bili očišćeni tokom vikenda.

– Bez obzira na to što je u kratkom roku pao veliki snijeg, opšta ocjena je da se moglo djelovati bolje, a da su na pojedinim područjima ekipe zimske službe kasnile- zaključio je on.

Gradonačelnik je naložio da se u toku dana prioritetno nastavi čišćenje pješačkih staza, prilaza pješačkim trotoarima, autobuskim stajalištima, te da se nastavi sa čišćenjem onih saobraćajnica na kojima još ima snijega.

Gavranović je rekao da će se režim rada zimskih službi intenzivirati u narednih 72 časa, kako bi u navedenom roku mehanizacija za čišćenje snijega ušla u sve ulice.

On je podsjetio da je za ovu zimsku sezonu za čišćenje snijega izdvojeno 1,3 miliona KM, što, kako je rekao, nije dovoljno.

– I sam broj mehanizacije koja je angažovana govori da to za Banjaluku nije dovoljno. U Zagrebu se za noć može angažovati 250 ralica, a mi jedva skupimo 50- rekao je Gavranović.

On je dodao i da su putevi ka selima prohodni i da nema prekida autobuskih linija.

– Na selima je čak i bolje stanje, zato što je tamo visina sniježnog pokrivača 15 centimetara, a ovdje 35- rekao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, određeni zastoji u radu zimske službe uzrokovani su i činjenicom da izvođači koji su izabrani na posljednjem tenderu još ne poznaju dovoljno teren koji čiste, zbog čega su juče dva kamiona sa grtalicom sletjela sa saobraćajnice prema naselju Piskavica.

– Insistiram na poštovanju ugovora sa izvođačima i tamo gdje sa svojim kapacitetima ne stignu da urade posao, mi ga nećemo čekati, nego ćemo uvesti drugog izvođača, a njima odbiti- rekao je Gavranović.

On je takođe dao nalog da se u narednim danima počne sa uklanjanjem snijega sa površina na kojima su planirane manifestacije gdje će se vršiti obilježavanje Dana RS.

(Agencije/NN)