Gavranović: Stabilizovana finansijska situacija

gavranovic
gavranovic
Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je 2015. godina uspješna za grad i Gradsku upravu jer je stabilizovana finansijska situacija i godina će biti pozitivno završena.

On je naglasio da je grad Banjaluka, nakon godine u kojoj je pretrpio ogromnu štetu od poplava, uspio da prebrodi mnoge izazove.

– Za narednu godinu smo pripremili više od 2,5 miliona KM investicija u Poslovnu zonu u Ramićima i uz taj novac, te desetak investitora, već na proljeće stvorićemo uslove da se tamo otvaraju prvi pogoni i zapošljavaju radnici- rekao je Gavranović.

Na novogodišnjem prijemu za novinare koji prate rad Gradske uprave Banjaluka, gradonačelnik je rekao da je izuzetno zadovoljan načinom na koji mediji izvještavaju o situaciji u gradu na Vrbasu, te podsjetio da je Gradska uprava dobila priznanje za najotvoreniju upravu u BiH.

Gradonačelnik Banjaluke izrazio je nadu da će dobra saradnja medija i Gradske urave biti nastavljena i u narednom periodu, a izvještaji iz Gradske uprave i o gradu Banjaluka sve pozitivniji.

Gavranović je građanima Banjaluke poželio mnogo zdravlja i porodične sreće u narednoj godini.

(Agencije)

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan

TRG KRAJINE: Otvorena “Zimska varoš”, manifestacija će trajati mjesec dana

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je večeras na banjalučkom Trgu Krajine turističku manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati mjesec dana. „Građani će imati priliku da se u narednih mjesec dana ovdje zabave, pronađu neke ugostiteljske, turističke i trgovinske sadržaje – rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja ove manifestacije. Radojičić je rekao da će prvi put na

Grupa “Pravda za Davida” od sutra stranka pod imenom “Pokret pravde”

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci.  “Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja članova neformalne grupe “Pravda za Davida“. U Banjaluci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18.

PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.