Region 11.12.2022.

Gazivode: “Uperili su pušku u mene i pocijepali zastavu”

ČITANJE: 2 minute

V. K. radnika na brani Gazivode, gdje su upali specijalaci tzv. kosovske policije, izjavio je da je otišao na veliku branu na Gazivode da izmjeri nivo vode zbog kiše i da je tada video četiri, pet pripadnika Rosu kako obijaju kućicu i lome kapiju na brani.

V. K. navodi da su uperili puške u njega, ispitivali ga, iscijepali zastavu, a onda ga otjerali.

Otišao sam na veliku branu na Gazivode da izmjerim nivo vode zbog kiše, kada sam video četiri, pet pripadnika Rosu kako obijaju kapiju i kućicu. Uperili su puške u mene, ispitivali me i iscokepali zastavu, a onda me otjerali – ovako za Kosovo onlajn današnje događaje opisuje radnik V. K. koji je na brani zatekao pripadnike specijalnih jedinica Rosu, prenosi RTRS.

Kako kaže, na Gazivode je otišao da izmjeri nivo vode nakon obilnih kiša, što mu spada u opis posla, kada je prema njegovim riječima vidio petoricu pripadnika Rosu kako obijaju kućicu i lome kapiju na velikoj brani.

– A, onda su me ugledali i potrčali ka meni, valjda me nisu očekivali. Uperili su puške, duge cijevi u mene, pitali su me ko sam i šta radim ovdje, pokušao sam da im objasnim da sam kao portir zadužen da mjerim nivo vode – navodi V. K.

Prema njegovim rečima, pripadnici Rosu su htjeli da znaju ima li kamera na kućici, na šta je on rekao da ne zna.

– Nakon čega su me pitali da li je ovo Kosovo ili Srbija. Samo sam im rekao da sam rođen ovdje, a onda su uzeli da cijepaju srpsku zastavu. Kad su je iscijepali vratili su mi je i rekli da sam “voljno” i da bježim odavde – rekao je radnik.

(Z.M)

Oznake: Gazivode