Politika 22.05.2021.

Gdje je bio “Brzi odgovor” od 22. maja do 19. juna 1992. godine?

ČITANJE: 1 minuta

Vojnicima koji ovih dana, mimo volje ogromne većine naroda, vježbaju bojevo gađanje po Manjači, mnogo korisnije bi bilo da ostave puške i obiđu spomenik 12 zvjezdica i da na taj način nauče nešto o sopstvenoj bližoj istoriji, o vojnim intervencijama i ratovima po tuđim zemljama, kažu u Socijalističkoj partije Srpske.

– Ni jedna vojna sila nije dobrodošla na Manjaču, ali ako su se već vojske SAD i OS BiH dokopale Manjače političkim putem i mimo volje građana Srpske, onda imaju odličnu priliku da posjete spomenik 12 zvjezdica, da se na licu mjesta uvjere u efekte međunarodnog intervenisanja i da saznaju više o bližoj istoriji – poručuju iz SPS-a.

U Banjaluci je na današnji dan umrla prva beba zbog nestašice kiseonika jer SAD i ostale zapadne zemlje, tokom borbi u građanskom ratu u BiH, nisu dozvolile dopremanje humanitarne pomoći vazdušnim putem zapadnom dijelu Republike Srpske. Do 19. juna 1992. godine u Banjaluci je umrlo 12 beba, koje su postale simbol kršenja ljudskih prava i neljudskosti međunarodne zajednice.

Oznake: SPS