Magazin 25.01.2016.

Gdje su i šta rade pjevačice grupe “Zana”?

ČITANJE: 2 minute
Zana Nimani
Zana Nimani, Nataša Gajović, Nataša Živković i Jelena Galonić – svaka od njih u jednom trenutku bila je Zana. Gdje su pjevačice čuvenog benda danas?

Bend “Zana” su oformili daleke 1979. Radovan Jovićević, Zoran Živanović i Zana Nimani. Grupa je promijenila nekoliko pjevačica, a mi smo pokušali da im uđemo u trag.

Zana Nimani je kada je bend formiran bila djevojka Radovana Jovićevića. Kada je on otišao da služi vojsku, Nimanijeva je odlučila da se posveti solo karijeri. Snimila je jedan solistički album “Noćas pevam samo tebi” i to 1986. a od tada se povukla iz svijeta muzike.

Danas prva pjevačica popularne grupe “Zana” živi u Kanadi i pjeva samo za svoju dušu. Ima 55 godina, a talenat je prenijela na svoju ćerku. Pjevala je u nekoliko američkih mjuzikla, a i po izgledu i ponašanju je ista mama. Zana radi u firmi koja se bavi finansijama, a obavlja dužnost menadžera. Kako su mediji ranije pisali, navodno zemlju je napustila zbog politike, ali i zbog rata.

Nataša Gajović se bendu priključila 1985. a iz njega je izašla četiri godine kasnije. Preselila se najprije u Saudijsku Arabiju, a sada u Dubaiju uči djecu da sviraju klavir.

Natašu Živković pamtite po pjesmi “Rukuju se rukuju”. U bendu je provela dvije godine, a onda se priključila Hare Krišni i povukla se sa scene. Živi u Poljskoj i još uvijek pjeva.

Posljednja Zanina pevačica Jelena Galonić je prvi album snimila 1991. kada je imala 19 godina. Danas se preziva Živanović jer se udala za kolegu Zorana Živanovića, poznatijeg kao Žiku, koji se zbog nje i razveo.

– U grupi sam dvadeset pet godina, a nekada mi djeluje kao da sam juče stigla – rekla je Jelena, koja će, po svemu sudeći, biti i posljednja Zana.

(B92)