Svijet 21.03.2021.

GEJTS KONAČNO OPTIMISTA: Na Zapadu se život vraća u normalu ove jeseni

ČITANJE: 1 minuta

Američki mijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts u posljednjih nekoliko mjeseci često je komentarisao pandemiju korona virusa, pozivao je na vakcinaciju i poštovanje mjera, a nedavno se ponovo osvrnuo na ovu situaciju, ističući da očekuje da će već ove jeseni svet početi polako da se vraća u normalu.

Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije. Bio bih šokiran kada bi u tom trenutku još uvek postojao veliki broj škola koje sprovode nastavu na daljinu. Još uvek moramo da poradimo na tome da se u zajednicama sa niskim prihodima poveća stopa prihvatanja vakcine. Nivo vakcinacije je i dalje ispod standarda. Zato moramo da kao primjer pokažemo najpametnije ljude kako primaju vakcinu i potvrđuju da ona djeluje – istakao je Gejts.

Ovaj biznismen je prevashodno komentarisao situaciju u Americi, te je istakao da čak i ako dođe do povećanja vakcinisanih, ne može se očekivati trenutni povratak “na staro” zbog situacije u ostatku svijeta, piše Blic Žena.

– Ostatak svijeta će možda morati da sačeka i kraj 2022. godine prije nego što dođe do tog nivoa vakcinacije. Nekada je bilo potrebno i do 20 godina da vakcine stignu iz bogatih zemalja do država u razvoju. Dakle, trenutno je stanje bolje, ali ne i dovoljno dobro – zaključio je Gejts.

(SB)

Oznake: Bil Gejts