GENERALNI SEKRETAR OPTUŽUJE RUKOVODSTVO ORLOVA: Razbijeno staklo na prostorijama Mladog Krajišnika

Generalni sekretar ”malenih” za napad je optužio rukovodstvo Orlova. Direktor ”orlica” Miroslav Dojčinović: ”Čovjek je jadan, davljenik, to su nebuloze…”

Službene prostorije Ženskog košarkaškog kluba Mladi Krajišnik jutros su bile meta napada nepoznatog počinioca.

Naime, na klupskoj kancelariji ”malenih”, koja se nalazi u neposrednoj blizini Košarkaškog saveza Republike Srpske, razbijeno je staklo na ulaznim vratima, a sve se dogodilo u noći između utorka i srijede.

Generalni sekretar kluba Brane Čovičković je u izjavi za portal Mondo.ba prokomentarisao navedeni napad.

”Jutros u devet časova, kada sam došao ispred kluba, primijetio sam da je razbijeno staklo na klupskim prostorijama. Još uvijek nisam ušao unutra, pozvao sam policiju a uskoro treba da dođu i inspektori. Staklo je razbijeno nekim jakim kamenom jer je u pitanju ‘duplo’ staklo preko kojeg je nalijepljena folija sa motivima kluba, a iza stakla su i trakaste zavjese.”

Nije Čovičković htio da nagađa ko je počinilac ovog djela, ali je imenovao one za koje lično vjeruje da su nalogodavci.

”Ne bih da sad pričam napamet ko je ovo uradio, ali iza ovoga sigurno stoje predsjednik i direktor Orlova Luka Lugonja i Miroslav Dojčinović.”.

Kontaktirali smo tim povodom i Dojčinovića koji nije ni znao za informaciju koju smo mu saopštili.

”Zatečen sam, ja to još uvijek nigdje nisam pročitao, evo sad čujem od vas… Ja nalogodavac zajedno sa Lukom? Zaista nemam komentar, ne želim to uopšte da komentarišem. Čovjek je ‘davljenik’, hvata se za takve priče koje su nebulozne”, kratko je rekao Dojčinović za MONDO.

Ono što je jasno je da je u toku, svakako, sukob dva kluba preko društvenih mreža.

Sve je počelo nakon finalne utakmice Kupa RS između Mladog Krajišnika i Orlova, koji je završen trijumfom člana WABA lige.

Nakon tog meča, Brane Čovičković je na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba napisao:

”Čestitamo MALENIM seniorkama hrabru igru, borbenost, zalaganje protiv skoro duplo starijeg protivnika, idemo dalje. Čestitamo protivniku, legiji stranaca i starica, promoterkama LGBT pokreta, na pobjedi i četvrtom osvojenom trofeju pobjednika Kupa RS, želimo im puno sreće u narednih 15 godina koliko im minimalno treba da bi stigli Mladi Krajišnik i naših 19 osvojenih trofeja pobjednika Kupa RS.”

Tu objavu osudila je sportska javnost u BiH, reagovali su i Košarkaški savez RS i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, dok su se Orlovi oglasili saopštenjem, u kojem su naveli da je ”vrijeme da se Brane Čovičković izbaci iz sporta.”

(Mondo.ba)

DRVARČANI NASTAVLJAJU PROTEST: Vlasnik obećao da će odvesti otpad u roku od 24 časa

U Drvaru će sutra biti nastavljeni mirni protesti, koje je stotinjak stanovnika održalo i danas zbog istovarenog tekstilnog otpada iz Italije na području ove lokalne zajednice. Načelnik opštine Drvar Dušica Runić, nakon što je danas telefonom razgovarala sa Rodoljubom Dinićem, vlasnikom firme reciklažnog materijala preduzeća “Krom reciklaža”, koja je istovarila otpad, rekla je da je

OBNAVLJAJU MREŽU: “Rajaner” od 1. avgusta uvodi letove iz Brisela i Minhena za Banjaluku

Niskobudžetni prevoznik Rajaner nastaviće tokom ljetnje sezone samo dvije linije ka Banjaluci i Nišu, jer nastavljaju sa obnavljanjem svoje mreže. Niskotarifni prevoznik, koji je prije dva dana proslavio povratak u letove sa preko 1.000 dnevnih letova širom Evrope, obnavljaće poslovanje na dva tržišta sledećeg mjeseca. Već je pokrenuta usluge ka Hrvatskoj i Crnoj Gori, piše

PRIJETNJA RADNICIMA: Upozoreni da će dobiti otkaz u banjalučkom marketu ako se zaraze koronom

Posla za inspektora ponovo bi moglo biti i u trgovačkim radnjama. U jednom banjalučkom marketu osvanulo je prijeteće upozorenje radnicima – ko se zarazi koronom dobiće otkaz. Anonimne prijave već su stigle do sindikata i Republičkog inspektorata koji najavljuje izlazak na teren već naredne sedmice. Svi koji se zaraze virusom, neće biti plaćeni, proglasiće se

SAVIĆ (SDS): U Srebrenici kandidat Srbin, u Mostaru zajednička lista

„SDS želi načelnika Srbina u Srebrenici i u tom smislu ćemo pristupiti izboru za kandidata za načelnika opštine i u narednih pet do sedam dana bi trebalo da opštinski odbori u Srebrenici vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti“, istakao je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić. Govoreći o izborima u Mostaru, Savić

JOŠ IMA MJESTA: Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi – 12 rata po 768 KM

Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj. Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1.

CIK BIH: Novac za lokalne izbore još nije obezbijeđen, situacija alarmantna

Centralna izborna danas je ponovo pozvala institucije na nivou BiH da obezbijede novac za lokalne izbore čije je održavanje planirano 15. novembra. U saopštenju Kancelarije CIK-a za odnose sa javnošću navode da “Komisija BiH u kontinuitetu od početka ove godine apeluje i poziva nadležne donosioce odluka u BiH da je potrebno u zakonom utvrđenom roku