Sport 09.01.2023.

Geret Bejl objavio kraj karijere

ČITANJE: 1 minuta

Velški fudbaler Geret Bejl iznenada je odlučio da završi profesionalnu fudbalsku karijeru.

On se oglasio putem Twittera i kroz dvije objave obrazložio svoju odluku da u 34. godini života, a nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, okači “kopačke o klin”.

Bejl je bio pod aktivnim ugovorom sa Los Anđeles Galaksijem, a prethodno je karijeru gradio u Sautemptonu, Totenhemu i Real Madridu.

“Nakon brižljivog razmišljanja, objavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala”, počeo je Bejl.

“Osjećam se nevjerovatno srećnim jer sam ostvario svoj san da igram sport koji volim. Dao mi je jedan od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova tokom 17 sezona koji će biti nemoguće ponoviti bez ozbira na to šta sljedeće poglavlje ima u planu za mene.

Od mog prvog dodira u Sautemptonu do posljednjeg u Los Anđeles Galaksiju i svega između toga oblikovao sam klupsku karijeru sa nevjerovatnim ponosom i zadovoljstvom. Igranje i nošenje kapitenske trake za moju zemlju na 111 mečeva je nešto što je ostvarenje sna”, napisao je Bejl u oproštaju, gdje se na kraju zahvalio svima koji su bili dio njegove karijere, svim trenerima, klubovima u kojima je igrao, svim saigračima, navijačima, agentima, članovima porodice i prijateljima.

Bejl je osvajač pet trofeja Lige šampiona sa Real Madridom.

Reprezentaciju Velsa učinio je jačom nego ikad u posljednjih pola vijeka, sa 111 nastupa, 40 golova i učešćem u polufinalu Evropskog prvenstva 2016. Godine, prenosi b92.

(A. S.)

Oznake: fudbal, Geret Bejl