Vijesti 13.06.2021.

GEST PAŽNJE: Stanivuković uručio sezonske ulaznice za Akvanu najboljim učenicima

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je sezonske ulaznice za vodeni park „Akvana“ najboljim učenicima osnovnih škola.

Grad Banjaluka u saradnji sa preduzećem „Akvana“, po tradiciji, nagrađuje najbolje učenike koji će, zahvaljujući svom trudu i uspjehu u školi, ovog ljeta imati besplatan ulaz u vodeni park, prenosi Srpskainfo.

Uz čestitke najboljim učenicima, gradonačelnik Stanivuković kazao je da je ovo samo jedan način da se kaže da su ti mladi radili vrijedno i da se zasluženo odmore pred upis u srednju školu.

– Naš cilj je da nastave obrazovanje u Banjaluci i u Republici Srpskoj, da se usavršavaju, rade i da pomognu da naš grad i Republika budu najrazvijeniji i najbolji za život – istakao je on.

Kako je naglasio, upravo jedna od strateških orijentacija i planova gradske administracije jeste da mladi ostaju ovdje i da budu vezani za Banjaluku.

– Naš plan je da podržavamo mlade ljude, jer će i oni znajući da je njihov rad prepoznat i podržan biti dodatno motivisani da zavole svoj grad i Republiku, da ovdje ostanu i da im to bude garant zaposlenja – naveo je gradonačelnik.

Zato Grad, kako je rekao, ima više aktivnosti usmjernih u tom pravcu.

– Naša ideja je da realizujemo važnu politiku besplatnih udžbenika za učenike od trećeg do devetog razreda. Obnavljaćemo škole, graditi fiskulturne sale, podsticati obrazovanje na sve načine – kazao je on, dodajući da Grad dodjeljuje i stipendije učenicima, te podržava njihove odlaske na takmičenja.

V.d. direktora preduzeća „Akvana“ Velibor Vukajlović, kazao je da Grad i to preduzeće podržavaju najbolje učenike i da je to način da mi pokažu da cijene njihov trud i zalaganje koje su postigli, posebno u završnoj godini školovanja u uslovima pandemije.

– Ovo je uspjeh i učenika i prosvjetnih radnika, a na ponos njihovih porodica – zaključio je on.

Učenici koji su danas dobili sezonske karte za „Akvanu“ izrazili su zadovoljstvo ovim gestom pažnje, ističući da je to priznanje za njihovo školovanje.

Jedan od njih je i Veljko Jovanić, maturant Muzičke škole „Vlado Milošević“ koji je kazao da mu je ovo priznanje važno i za buduće školovanje.

(SB)