GIBONNI U BANJALUCI Volio bih da se družimo češće

Zlatan Stipišić Gibonni nastupiće 8. juna u Banjaluci, a povodom predstojećeg koncerta popularne muzičke zvijezde održana je konferencija za medije.

Osvrnuvši se na posljedni koncert koji je u Banjaluci održan prije četiri godine, popularni Džibo kaže da je ovaj nastup svima u bendu ostao u fantastičnom sjećanu.

“Volio bih da se malo češće družimo. Iako je za koncert prije četiri godine padala jaka kiša nakon kojeg sam dobio upalu pluća, nisam se nimalo pokajao što smo održali koncert”, rekao je Gibonni.

Govoreći o muzičkim formatima albuma i sve popularnijem preuzimanju pjesama putem interneta jedna od najvećih regionalnih zvijezda kaže da je za njega prvi izbor gramofonska ploča – vinil.

“Kad se zbroji sve najvažnije šta se dogodilo na našim prostorima sve je bilo upakovano u long plej. To su bili vinil albumi bendova kao što su Bijelo dugme, Buldožer, Riblja čorba, Paket aranžman, Električni orgazam i mnogi drugi. Ploče su imale energiju. Na CD možeš staviti šta hoćeš i koliko hoćeš”, rekao je Gibonni.

Kao što je ranije i najavljeno koncert poznate zvijezde održaće se na tvrđavi Kastel u 21 čas, a u slučaju vremenskih nepogoda nastup će biti pomjeren za jedan dan – 9. juna.Sve informacije moći će se peronaći i na Facebook i Instagram stranici Ok tima.

Obzirom da Gibonni u gradu na Vrbasu nije nastupao pune četiri godine, organizatori su ranije istakli da interesovanje za ovaj koncert ne jenjava. Banjalučani biće u prilici da uživaju u njegovim velikim hitovima kao što su “Ovo mi je škola”, “Tajna vještina”, „Tempera“, „Libar“, „Žeđam“;„Mirakul“ i brojni drugi.

Ulaznice za koncert popularnog Gibonnija mogu se kupiti na Trgu Krajine i putem prodajnog sistema kupikartu.ba.

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU “Orfej” na pobjedničkom prijestolu

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini 17. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu “Banjaluka 2018” pripala je predstavi “Orfej” Dečjeg pozorišta Subotica, saopšteno je u petak uveče u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), kuće u čijoj je organizaciji održan festival. Plaketu i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 evra Ljiljana Labović-Marinković, direktorica DP RS, uručila

“UHVATI FILM” Život osoba sa invaliditetom na velikom platnu

Filmski festival “Uhvati film”, na kojem će biti prikazano 26 filmova o životu osoba sa invaliditetom, otvoren je večeras u “Staklencu” u Banjaluci. Direktorka festivala Dušica Lipovac pozvala je ljubitelje filma i aktiviste da sutra učestvuju u cjeloddnevom programu, koji počinje u podne. Projekcijom filmova nastavlja se debatom o temi “kultura i osobe sa invaliditetom”

(FOTO) OKUPANA SUNCEM Miholjsko ljeto u Banjaluci

Banjaluka je danas okupana suncem. Toplo i ugodno vrijeme izmamilo je stanovnike na ulice. Kao što su meteorolozi ranije najavljivali, miholjsko ljeto je ovih dana stiglo, a prema njihovim najavama grijaće nas do polovine oktobra. Dnevne temperature u najvećem gradu Srpske ne padaju ispod 20 stepeni što daje pravi ugođaj jeseni. Lijepe žene, lišće koje

U POSJETI BANJALUCI Predsjednik gradske Skupštine ugostio Slobodu Mićalović

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostio je danas istaknutu pozorišnu, filmsku i televizijsku glumicu Slobodu Mićalović. Gostovanje hit predstave „Frenki i Džoni“, u kojoj igraju Sloboda Mićalović  i Igor Đorđević, a koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj bila je samo jedna od tema razgovora.

RASPISAN TENDER Milion KM za novi put u Šargovcu

Gradska uprava raspisala je tender za izvođača radova na proširenju i modernizaciji dotrajale Šargovačke ulice, centralne saobraćajnice ovog, sve naseljenijeg kraja, u okviru projekta vrijednog oko milion KM.